AYM'nin Wikipedia kararının gerekçesi açıklandı!

Anayasa Mahkemesi'nin Wikipedia ile ilgili gerekçeli kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararın BTK'ya ulaşmasının ardından Wikipedia'nın kullanıma açılması bekleniyor. AYM, Wikipedia'nın kapatılmasını hak ihlali saymış, kararın demokratik düzene uymadığını vurgusu yapmıştı.

Anayasa mahkemesi'nin, Wikipedia'nın erişime kapatılmasını hak ihlali sayan gerekçeli kararın metni, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anayasa mahkemesi, oy çokluğu ve 6 üyenin karşı oy yazısıyla alınan kararı Ankara 1. Sulh ceza mahkemesine de gönderildi. Mahkemenin kararı bilgi teknolojileri ve iletişim kurumuna iletmesiyle birlikte Wikipedia kullanıcıların erişimine açılacak.

Anayasa mahkemesi, kararın gerekçesinde, Wikipedia'nın kapatılmasının demokratik toplum düzeninin gereklerine uymadığını vurguladı. Wikipedia'nın kapatılmasını haklı gösteren vahim nitelikte bir içerik olmadığı belirtildi.

Gerekçeli kararı okumak için linke tıklayın...

Hasan Arat Hansi Flick'in istekleri sonrası masadan kalktı At suratına sahip olmak için yüzlerce operasyon geçirdi! Fenerbahçe Çağlar Söyüncü için kararını verdi!
Sonraki Haber