Avustralya'nın batısında birbirinden farklı deniz canlıları keşfedildi

"Bölge dinozorlar döneminde oluşmuş, devasa deniz dağlarıyla kaplı."

Örnek olarak toplanan hayvanlardan elde edilen DNA, taksonomistler tarafından incelenecek. Farklı hayvan gruplarında uzmanlaşmış olan taksonomistler, bu sıra dışı canlıların hangi türlere ait olduğunu belirleyecek.

30 Eylül 2022'de yola çıkan araştırma ekibine liderlik eden Tim O'Hara, incelenen bölgelerin de sıradışı özelliklere sahip olduğunu ve bu yüzden koruma altına alındığını belirtti: "Bölgenin dinozorlar döneminde oluşmuş devasa deniz dağlarıyla kaplı. Ayrıca Pasifik ve Hint Okyanusları arasındaki kritik bir kavşakta yer alıyor."
Keşif gezisinde birkaç yeni tür tespit edeceklerini önceden de tahmin ettiğini söyleyen O'Hara, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeni türler, hatta belki de şimdiye kadar keşfedilmemiş bu bölgede dalgaların altında saklı kalan hayat ağacının yeni dallarını görme olasılığı bizi gerçekten heyecanlandırıyor."

Mevduat faizlerinde rekor! En yüksek faizi hangi banka veriyor? Gram altın düşüyor! İşte 8 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Euro düşüşte, dolar direniyor! İşte 8 Mayıs 2024 güncel döviz kurları Akaryakıta çifte indirim! Pompaya yansıdı Ünlü şarkıcı Kalben gözaltına alındı! Emekli promosyonları yükselecek mi?