Avrupa'dan korkutan 3. Dalga açıklaması

Koronavirüs ile mücadelede Avrupa'nın gündeminde başladı denilen 3. dalga var. Türkiye ise fark yarattığı aşı çalışması ile bambaşka bir başlıkla AB ülkelerine göre öne çıktı. Türkiye, aşılamanın başladığı 40 günde 7 milyondan fazla aşı uygulaması ile 27 Avrupa Birliği ülkesini geçti. Alman sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) sağlık uzmanı ve Federal Milletvekili Prof. Dr. Karl Lauterbach ise korkutan açıklamaları ile Avrupa'nın gündemine oturdu. Türkiye'de ise illere göre son ortalamalar konuşuldu.

Türkiye, aşılamanın başladığı 40 günde 6 milyon 971 bin ilk doz, 1 milyon 138 milyon kişiye ikinci dozlarıyla aşıladı. 13 Ocak'ta başlatılan çalışmada 7 milyon 110 bin doz aşı uygulanmış durumda. Türkiye bu çalışması ile 27 Avrupa Birliği ülkesini geçerek önemli bir başarıya imza attı. Prof. Dr. Nurettin Yiyit, "Çok titiz çalışıyoruz. Yaşlısını sırada bekleten değil, evinde aşılayan bir ülkeyiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye aşılama ve normalleşme gündemiyle öne çıkarken Avrupa'da durum çok ama çok farklı. Almanya'da Alman sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) sağlık uzmanı ve Federal Milletvekili Prof. Dr. Karl Lauterbach yaptığı açıklamalar ise AB'deki endişeleri daha da artırdı.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!