Atletizmde cinsiyet farkı ortadan kalkıyor!

Güney Afrikalı atlet Caster Semenya, 2016 yılında kadınlar 800 metrede olimpiyat şampiyonu oldu. Ancak Semenya bu başarısından çok bir erkeğe benzeyen fiziki yapısı ile gündeme geldi. 'Kadın mı erkek mi?' tartışmaları arasında teste tabi tutuldu. Testesteron seviyesi yüksek kadın atletlerin erkeklerle yarışması bile konuşuldu. Ancak son gelişme hepsinin ötesinde. IAF atletizmde cinsiyet farkını tamamen ortadan kaldırmaya hazırlanıyor.

2009 Berlin Dünya Şampiyonası'ndaki zaferinden beri cinsiyeti tartışma konusu olan Semenya'nın testosteron seviyesini düşürücü ilaç alması konusunda bir kararın çıkabileceği belirtiliyor.

Akaryakıta indirim geldi! İşte güncel benzin, motorin, LPG fiyatları Ali Koç'tan rekor satış geliyor! Vedat Muriqi'nin rekoru tarih olacak Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Kerem Aktürkoğlu'nun bonservis bedeli belli oldu Altın tekrar düşüşe geçti! İşte 2 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!