Atina barış işbirliğinden de rahatsız oldu

Türkiye'yi Ege'de ve Akdeniz'de kendi sahillerine sıkıştırmak için AB ülkeleri ile işbirliği yapan Yunanistan, Helsinki'nin Ankara ile 'barış' adına yaptığı işbirliğinden hayal kırıklığı yaşadığını açıkladı. Finlandiya ile Türkiye'nin BM çatısı altında 11 yıl önce kurduğu "Barış İçin Ara Buluculuk Dostlar Grubu"nu sürdürmesinden rahatsız olan Yunanistan'ın Helsinki Büyükelçisi "Bunu not ettik" diye açıklama yapmaktan da utanmadı.

HBL gazetesine açıklamada bulunan Yunanistan'ın Helsinki Büyükelçisi Georgios Ayfantis,  Finlandiya'nın BM'de Türkiye ile yaptığı iş birliğinin devam etmesinin Atina'daki Yunan Dışişleri Bakanlığı tarafından not edildiğini ifade ederek ''Finlandiya Dışişleri Bakanlığından bir açıklama bekliyoruz. Finlandiya'nın Türkiye'ye yönelik bu tutumu bizi büyük hayal kırıklığına uğrattı'' dedi.

Finlandiya'nın Türkiye ile BM'deki iş birliğini neden koruduğunu anlamadıklarını belirten Ayfantis, "Fin diplomatların Türkiye ile BM'de yaptıkları iş birliğini kamuoyunda savunmalarını anlayamadık. Atina, Fin diplomatların Türkiye'ye yönelik sıcak açıklamaları karşısında şoke oldu'' diye konuştu.

Geçen ay Yunanistan, Türkiye ve Finlandiya tarafından 11 yıl önce kurulan ve 59 ülkeden oluşan "Barış İçin Ara Buluculuk Dostlar Grubu"ndan Türkiye'nin dışlanmasını talep etmişti.

Bu anlamsız ve açıkça saldırgan talep karşısında Finlandiya'nın BM Büyükelçisi Teemu Turunen, Türkiye ile diyaloğu sürdürmenin önemine vurgu yapan açıklamalarda bulunmuştu. 

DEM Parti'de deprem! Başkan ve Meclis üyeleri topluca istifa etti Kadıköy'de Tacettin Kutay'ın kızına taciz iddiası: Adli işlem başladı Türkiye'den Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Sonraki Haber