Aşiretler birleşiyor! PKK/YPG ağır kayıplar veriyor!  

Suriye’nin doğusundaki Deyrizor şehrinde PKK/ YPG’nin işgalindeki yerde bölücü örgüt ile Arap aşiretleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. El Ezba kasabasında onlarca YPG’li teröristin aşiret güçleri tarafından etkisiz hale getirildiği ve esir alındığı öğrenildi. Bölgede Deyrizorlu Arap aşiretlere birleşmeleri ve YPG’ye karşı ortak cephe açmaları için çağrılar yapılıyor.


MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

Türkiye’nin yıllardan beri mücadele ettiği bölücü terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG, Suriye’de ağır kayıplar veriyor.

ARAP AŞİRETLERİ PKK/YPG’YE İSYAN ETTİ!


Suriye’de devlet kurmaya çalışan PKK/YPG ile arap aşiretler arasın da sık sık çatışmalar yaşanıyordu.Bölücü örgüt YPG, Amerika’nın desteği ile Suriye’de yapılanmış ve arap aşiretlerinin çocuklarını kaçırmaya başlamıştı.Yine arap aşiretlerin tarım ürünlerine göz diken YPG,Arap aşiretleri isyan ettirdi.Kız ve erkek küçük yaşta ki çocuklarının,YPG tarafından kaçırıldığını açıklayan Arap aşiretler örgütün ticarette ki gelirlerine, topraklarına ve tarım ürünlerine de el koyduklarını ifade ettiler.

BÖLÜCÜ ÖRGÜT PKK/YPG AĞIR KAYIPLAR VERİYOR!


Tüm bu gelişmeler sonun da,önceki hafta örgütün güdümündeki sözde Deyrizor Askeri Meclis grubu arasında uzun süredir yaşanan gerilim, örgütün Arap Aşiretleri komutanı Ahmed el-Habil'i alıkoyması üzerine, iki gün önce çatışmaya dönüştü. Arap Aşiretlerin, Deyrizor "Askeri Meclisi" ile PKK/YPG arasındaki çatışmalar, merkeze bağlı Tel Feddin, Sur, Direnc, İzbe, Meamel ile Ebu Hammam köylerinde yoğun bir şekilde sürüyor. Arap Askeri Meclise bağlı silahlı kişiler, söz konusu köylerde terör örgütü PKK/YPG'nin sözde karargahlarına saldırdı.Öte yandan bölücü terör örgütünün işgalindeki Deyrizor'un batı ve kuzey kırsalındaki köylerde halkın yolları kestiği öğrenildi.Yine el-Sur beldesinde örgütün sözde karargahına düzenlenen aşiret  baskınında, en az 10 teröristin yakalandığı kaydedildi.

ARAP AŞİRETLER TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI BİRLEŞİYOR!

Suriye’de bölücü örgüt PKK/YPG’ye karşı bölge halkının ve Arap aşiretlerinin,” Askeri Meclis”e destek verdiği belirtildi. Bu arada Arap Aşiret kuvvetlerinin, Menbic’in kuzeyindeki Muhsinli ve Avn Dedet köylerinde bulunan PKK mevzilerini vurduğu bilgisi alındı.Bölge de Deyrizorlu Arap aşiretlere, birleşmeleri ve YPG’ye karşı ortak cephe açmaları için çağrılar yapılıyor. Suriye’de yerel halkın El Ezba kasabasında onlarca YPG’li teröristin,aşiret güçleri tarafından etkisiz hale getirdiği ve  esir aldığı bildirildi. Bölge de Deyrizorlu Arap aşiretlere, birleşmeleri ve YPG’ye karşı ortak cephe açmaları için çağrılar yapılıyor

Demirtaş'ın, Figen Yüksekdağ'ın ve Ahmet Türk'ün cezası belli oldu! Neden villa tatili yapmalıyız? "Sen kime parmak sallıyorsun..."
Sonraki Haber