Aşılar evlere bu şartlarda ulaşıyor

Koronavirüsle mücadelede ilk günden beri aralıksız çalışan sağlıkçılar, zorlu kış şartlarıyla da mücadele ediyor. Kayseri'de aşı çalışması yürüten ekipler, 75 yaş ve üzerindeki vatandaşlara ulaşarak aşılarını uyguluyor. Konuyla ilgili konuşan Dr. Ömer Özkibar, "Sağolsun belediyemiz yollarımızı açıyor. Fakat, bazen köyün girişinden evlere yürümemiz gerekebiliyor." dedi.

Koronavirüse karşı başlatılan aşılama çalışmaları tüm Türkiye'de olduğu gibi Kayseri'de de devam ediyor. Kent merkezi ve 16 ilçede 75 yaş ve üzerindeki vatandaşların aşılama çalışmaları yapılıyor. Dışarıya çıkma imkanı olmayanların ise aşılaması evde yapılıyor.

SERT KIŞ ŞARTLARIYLA DA MÜCADELE EDİLİYOR

Yoğun kar yağışının etkili olduğu ilçelerde sağlıkçılar, karla kaplı bölgelerde yürüyerek, evlere ulaşıyor. Pınarbaşı ilçesinin kırsal Arslanbeyli mahallesinde de sağlık görevlileri, mahalle içinde araçla ulaşılamayan karla kaplı bölgede bulunan vatandaşların evlerine yürüyerek ulaşıp, koronavirüs aşılarını uyguladı. Aşı olan yaşlı vatandaşlar, zorlu kış şartlarında görev yapan sağlık ekiplerine teşekkür etti.

'AŞILARIMIZI ALARAK, EVLERE GİDİYORUZ'

Pınarbaşı Toplum Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Dr. Ömer Özkibar, Pınarbaşı ilçesinde günlük ortalama 10 ile 15 arasında kişinin evinde aşılandığını belirtti.

Aşılama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirten Özkibar, yoğun kar yağışı nedeniyle başhekimin ve kaymakamlığın yolları açtırdığını ifade etti. 

Özkibar, "Aşıda çok şükür herhangi bir yan etki ile karşılaşmadık. Yaşlılarımızın sağlık durumları iyi. Şuanda hedef nüfusumuzun 3'te birini aşıladık. Yüzde 30 oranında aşılamamız var. Bu rakamın daha fazla olması için çalışıyoruz. Yaşlılarımızı arayarak, aşı isteyip istemediklerini soruyoruz. Tabi bazı evlerimize yürüyerek geçmek zorunda kalabiliyoruz. Sağolsun belediyemiz yollarımızı açıyor. Fakat, bazen köyün girişinden evlere yürümemiz gerekebiliyor. Biz de sağlık ekibindeki arkadaşlarımızla aşılarımızı alarak, evlere gidiyoruz" diye konuştu.

Bakanlık devreye girdi! Simit fiyatları ile ilgili önemli karar Türkiye'nin 5. nesil savaş uçağı KAAN'a milli dokunuş! Devlet Bahçeli MHP Grup Toplantısı'nda konuşuyor!
Sonraki Haber