Asgari ücrette 9.799 TL cepte! Temmuz’da 12 bin TL olabilir

Asgari ücret zammı için milyonlarca çalışan Temmuz ayını beklerken, Nisan ayı verisiyle 4 aylık enflasyon yüzde 15’i aştı. Buna göre, şimdiden 9.799 TL olarak hesaplanan asgari ücretin Temmuz’da ise 12 bin TL seviyelerine çıkması bekleniyor. İşte detaylar...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir televizyon programında asgari ücretle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. 'Asgari ücret 5 haneye çıkar mı?' sorusuna yanıt veren Bakan Bilgin, “Ocak ayında asgari ücreti 8 bin 500 lira yaptık ama bugün hayat pahalılığı ücretleri aşındırıyor. Onun için Temmuz ayında yeniden düzenleme yapacağız. Şu anda rakamla ilgili bir şey söylemeyim. Çünkü fiyat artışları ve fiyatların geldiği seviye ve ücretlerin alım gücünü ölçen birtakım parametreler var. Ona göre değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en hızlı savaş uçakları belli oldu! Otomobil markaları kampanyaları patlattı! Sıfır faiz uzun vade Şampiyonluğa koşan Galatasaray'da ayrılık çanları çalıyor! Alves Fenerbahçe'yi Mourinho'ya anlattı: Tüm şampiyonlukları unut! Fenerbahçe Galatasaray ve Beşiktaş'ı solladı! İşte dünyanın en iyileri Emeklilerin temmuz zammında son gelişme!