Asgari ücrette 9 bin sesleri! İşçiler ve patronlar masaya oturacak

Asgari ücret pazarlığı bugün başlıyor. İşçiler ve patronlar masaya oturacak. Açıklanan enflasyon verisi ışığında görüşmelerin netleşmesi bekleniyor. Ancak asgari ücrette memur ve emekli maaşı gibi enflasyon oranına doğrudan bağlı bir yapı yok. Burada asıl belirleyici olan tarafların pazarlık gücü olacak.

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleme görüşmeleri öncesi Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçi kesimini temsil eden TÜRK-İŞ, bugün açıklanacak Kasım ayı enflasyonu rakamının da aralarında olduğu ekonomik göstergeleri komisyona sunacak. Asgari ücret enflasyon hesaplamalarına göre 8 bin 350 lira ile 9 bin lira ihtimali masada duruyor. Ancak bir oran var ki kapılar o artışa kapalı! İşte detaylar…

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Bayraktar'dan teröristleri çıldırtacak hamle Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick!