Arda'nın Mutfağı 10 Mayıs yayını devam ediyor!

Arda'nın Mutfağı 10 Mayıs izle! Ünlü sunucu Arda Türkmen'in sunumu ile Kanal D ekranlarında izleyici ile buluşan Arda ile Omuz Omuz'a, birbirinden özel yemek tarifleriyle çoğu kişi tarafından ilgiyle izleniyor. Programın özet bölümü bugün Kanal D ekranlarında yayınlanmaya devam ediyor. Programda bugün hangi yemeklerin yapıldığını merak edenler araştırmalar yapmaya devam ediyor. İşte, Arda'nın Mutfağı 10 Mayıs canlı izle! Bugün hangi yemekler yapılıyor? Detaylar haberimizde..

Arda'nın Mutfağı 10 Mayıs izle! Kanal D ekranlarında yayınlanmakta olan Arda'nın Mutfağı adlı televizyon programı büyük rağbet görüyor. Yapılan yemeklerin tarifleri izleyenler tarafından ilgi görüp not ediliyor. Bu hafta programın özet bölümü yayınlanmaktadır. Programın özet bölümünü sizler için araştırdık. Programın bugünkü konuğu Salih Bademci'dir. İşte, Arda'nın Mutfağı 10 Mayıs canlı izle! Slider burger nasıl yapılır? Mini burger tarifi! Bugün hangi yemekler yapılıyor? Detaylar haberimizde...

ARDA'NIN MUTFAĞI 10 MAYIS CANLI İZLE!

Mini Burgerler Malzemeleri;

Ekmek için Malzemeler
1 su bardağı süt – oda sıcaklığında
1.5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı kuru maya
4,5 su bardağı un
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
Tuz

Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı su
Susam

Köftesi için Malzemeler
500 gr. köftelik kıyma
1 adet orta boy soğan – rende
1 adet yumurta
1 su bardağı ekmek kırıntısı
¼ bağ maydanoz
1 adet kabak – rende
1 adet havuç – rende
Tuz
Karabiber
Kimyon
Köfte baharı

Sosu için Malzemeler
4 yemek kaşığı mayonez
4 yemek kaşığı ketçap
8 – 10 adet salatalık turşusu – küçük küp doğranmış

MİNİ BURGER NASIL YAPILIR?

Ekmek için;
Bir kaseye kuru maya, ve şekeri koyup oda sıcaklığındaki sütü üzerine dökün ve 5-6 dakika mayanın aktive olmasını bekleyin.

Ayrı bir kaba un, sıvı yağ, yoğurt ve yumurtayı ekleyin üzerine mayalı karışımı dökün ve çatalla karıştırın yavaşça kenarlardan tuz ilave edin. Pürüzsüz bir hale gelinceye kadar yoğurun. Aynı kaba yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar zeytinyağı döküp yayın hamuru içine koyun ve streçle iyice kapatıp 30 dakika mayalandırın.

Hamur mayalanınca yoğurarak havasını alın ve ceviz büyüklüğünde toplar yapıp fırın tepsinize dizin tekrar üzerini streçleyin ve 10 dakika kadar mayalandırın.

Hamur mayalanınca bir kasede yumurta sarısı ve suyu çırpıp fırça yardımıyla hamur toplarının üzerine sürün. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.


Köfte için;
Kabağın çekirdekli orta kısmını dışarda bırakacak şekilde rendeleyin. Kabak, havuç ve maydanozu birleştirip bıçakla ince ince kıyın ve derin bir kapta köfte için olan tüm malzemeleri yoğurun. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp, kenarlarını düzelterek yuvarlak hamburger köftesi şekli verin. Bütün köfte harcını bu şekilde hazırlayın. Ocakta tavayı ısıtın ve hazırladığınız köfteleri önlü arkalı kızartın.


Sosu için;
Ketçap, mayonez ve turşuyu bir kapta karıştırıp, kenara alın. Fırından çıkardığınız hamburger ekmeklerinizi ortadan ikiye bölün. Hazırladığınız sosu hamburger ekmeklerine sürün. Pişirdiğiniz köfteleri yerleştirin ve bir kürdanla tutturun ve sıcak servis edin.

ARDA TÜRKMEN KİMDİR?

Arda Türkmen 1975 yılında doğmuş genç bir girişimci. Lise eğitimini Saint Benoit Fransız Lisesi’nde tamamlayan Türkmen, üniversite eğitimini Bilgi Üniversitesi'nde çift dal yaparak İşletme ve Sahne Gösteri Sanatları bölümlerinden mezun olmuştur.

İş hayatına öğrencilik yıllarında tur düzenleyerek başlamış, yine aynı yıllarda işletmecilik deneyimleri sayesinde yiyecek içecek sektörüne geçiş yapmıştır.

2003 yılının sonlarına doğru kurduğu roka davet isimli catering firması bu zamana kadar pek çok başarılı organizasyonun yiyecek-içecek işlerini üstlendiği gibi Türkiye'ye gelen pek çok yabancı yıldızın özel yemekleri için de tercih edilen isim olmuştur.

Metallica ve Depeche Mode gibi Türkiye'ye yolu düşen önemli müzik gruplarının catering hizmeti Arda Türkemen'in şirketi ‘Roka’ tarafından sağlanmaktadır

2008 yılının Nisan ayında Asmalı Mescit'te açtığı Leblon 11 isimli restorantı ise açıldığı yıl itibari ile 'time Out Yeme İçme Ödülleri'nde 2 dalda aday gösterilmiştir.

Arda türkmen'in Leblon'u Çağan Irmak‘ın “Issız Adam” filmindeki Alper karakterinin her akşam mesai sonrası oturup bir kadeh şarap içtiği o meşhur mekan olarak başarısına şöhreti de katmış ve bugün dahi ilk açıldığı gün kadar popüler ve kaliteli çizgisini korumayı başarmıştır.

Şimdilerde ise Ver Fırına yarışmasında şef olmaya hazırlanan Türkmen başarılı projelere imza atmaya devam ediyor.

Güncel benzin ve motorin fiyatları! 21 Mayıs 2024 benzin ne kadar? 17 ilde 'Narkoçelik-18' Operasyonu! 272 uyuşturucu satıcısı gözaltında İzmir'de bugün hava nasıl olacak?
Sonraki Haber