Antarktika'daki Türk Bilim Üssü'nde keşif heyecanı: Esrarengiz canlı!

Türk bilim insanları, geçici Türk Bilim Üssü’nün bulunduğu Antarktika’nın güneyinde daha önce rastlanmayan ve kimyasal yolla kendi kendine ışık üretebilen 'Beroe cucumis' canlısını ilk kez görüntüleyerek büyük bir başarıya imza attı.

This browser does not support the video element.

Antarktika'da Türkiye adına araştırma yapan Türk bilim insanları, Türk Bilim Üssü’nün bulunduğu, halk arasında 'güney kutbu' olarak bilinen Antarktika’nın güneyinde daha önce rastlanmayan ve kimyasal yolla ışık üretebilen 'Beroe cucumis' canlısını ilk kez görüntüledi.

EVRENSEL ÇAPTA ÖNEMLİ

Uzmanlara göre bu bilimsel keşif, insanlığın saf merakını tatmin etmesinin yanısıra, Jupiter'in uydusu Europa gibi ortamlarda astrobiyolojik öngörüler sağlayarak dünya dışı yaşam araştırmalarına katkıda bulunabilir.

SuperHaber | Cengiz Büyükuncu

İşte Reisi’nin helikopter kazası enkazına ulaşma anına ait görüntüler Afrika ülkesinde darbe girişimi engellendi! İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ’NİN HELİKOPTERİ NASIL DÜŞTÜ? Reisi'nin ölümü sonrası İran'da rejim muhalifleri kutlama yapıyor Dünya Reisi'nin arama çalışmalarını Akıncı İHA'dan takip ediyor! Amerikalı ünlü rapçiden alkışlanan Filistin'e destek konuşması