Antalya'da yabancılara konut satışında son 3 aydır Rusya ve Ukrayna başı çekiyor

Temmuz ayında Antalya’da her üç konuttan biri yabancılara satıldığını belirten Antalya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) Başkanı Davut Çetin, “Satışlarda Rusya-Ukrayna vatandaşları 3-4 aydır ağırlıklı. Bu ay ki satışlarda konutların yüzde 17’si sadece Rusya vatandaşlarına satılmış, ama Ortadoğu’dan da talep olmaya devam ediyor” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, TÜİK'in temmuz ayı konut satış istatistiklerini değerlendirdi. Çetin, Temmuz ayında Antalya'da 4 bin 643 tane konut satışı olduğunu belirtti. Başkan Çetin, “Antalya’da konut satışları cazibesini korumaya devam ediyor. Antalya’da geçen ay 4 bin 643 tane konut satışı var. Bir miktar düşüş var. Ama yabancı satışında hala aşağı yukarı 3’de 1’ini yabancılar satıyoruz. Bunun bin 427 tanesini yabancılara satılmış. Yerli halk artık konut fiyatları yükselmesinden ötürü konutlara ulaşamıyor. Yabancı cazibesi devam ediyor ama geçen aya göre onda da düşüş var. Önceki ay 2 bin 500 tane konut satılırken, bu ay bin 421’e duştuk. Bu ay ki rakamımız ilk defa İstanbul’un üzerine çıktı” sözlerine yer verdi.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! Bugün kimin maçı var? 18 Mayıs 2024 maç programı!