Antalya'da fırtına ve hortum! Yollar nehre döndü, caminin minaresi devrildi

Antalya’da etkili olan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yollar adeta nehre döndü, araçlar yollarda kaldı. Bir otelin otoparkının alçı tavanı araçların üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken, 4 araçta maddi hasar oluştu. Serik ilçesinde çıkan hortumda ise bir caminin minaresi yıkıldı, ev ve seralar hasar gördü, elektrik hatları koptu.

This browser does not support the video element.

Turizm baş kenti Antalya’da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur akşam saatlerinde etkisini daha da arttırdı.

Şiddetli yağış nedeniyle Konyaaltı ilçesindeki Atatürk Bulvarı adeta nehre döndü, çok sayıda araç yolda kaldı. Sürücüler araçların da yollarda kalması ile güçlükle ilerledi. Vatandaşlar göle dönen yoldan karşı tarafa geçmekte güçlük çekti. Bazı vatandaşlar ise yağmur dolayısı ile araçlarından inemedi.

OTELİN OTOPARKININ ALÇI TAVANI 4 ARACIN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Diğer yandan yağmur ile birlikte etkili olan şiddetli fırtınada hayatı felç etti. Fırtına dolayısı ile bulvar üzerinde bulunan bir otelin otoparkının alçı tavanı 4 aracın üzerine düştü. Olayda herhangi bir yaralanan olmazken 4 araçta maddi hasar meydana geldi. Düşen alçı tavan vatandaşlar tarafından tek tek alınarak araçlar kurtarıldı. Olayı anlatan Serkan Sağın, “Yağmur yağıyordu. Rüzgar da vardı. Alçı tavan hava aldı. Bir anda aşağı göçtü. Yaralımız yok. Sıkıntı yok. Araçlarda küçük çizikler var” dedi.

CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

Serik ilçesi Çandır Mahallesinde saat 22.00 sıralarında etkili olan fırtına, hortum ve sağanak, bölgede hasara neden oldu. Çandır Mahallesi Merkez Camii’nin minaresi, cami müezzini Emin Uygun’a ait evin üzerine devrildi. O sırada evde bulunan müezzin Uygun, eşi ve 2 çocuğunu alarak evi terk etti. Cami müezzini Emin Uygun, “Yaklaşık bir saat önce çıkan lodosta ailemle evdeyken bir uğultu ve ses geldi. Evin tavanı indi kalktı. Minarenin göçtüğünü anladım, hemen çocuklarımı alıp evden uzaklaştım. Herhangi bir can kaybı yok. Sadece evde maddi hasar meydana geldi. Minare komple indi, yarısı yerde yarısı evin üzerinde. Hala tehlike devam ediyor. Ev her an göçebilir. Biz uzaklaştık. Elektrikleri kestirdik” dedi.

SERİK'TE HORTUM

Hortumda prefabrik evi yıkılan Ali İhsan Nacak ise "Aşağıdan bir hortum geldi bir anda evi yerle bir etti. Evi daha yeni yaptırmıştık. İçerisinde oturan yoktu. Ev tamamen harabeye döndü. Seralarda zarar var. Bende yok ama amcamın serası ve halamın evinde ve seraları çöktü” dedi.

Hortum nedeniyle bölgede çok sayıda sera ve ev zarar gördü. Eski belediye binası önünde bulunan ağacın devrilmesi nedeniyle yol bir süre trafiğe kapandı. Serik-Çandır yolu üzerinde bulunan elektrik direkleri de devrildi, elektrik hatları koptu. Kopan kablolar nedeniyle jandarma ekipleri güvenlik önlemleri aldı.

Kocaeli'de ilginç görüntü: Karayolunda çırılçıplak dolaştı Yolda yürüyen kadına kafa attı! Saldırı anına ait görüntüler ortaya çıktı! Görenler şaşırdı: Kamyon şaha kalktı Erkek öğrencileri etek giydirip oynattılar! Soruşturma başlatıldı... Görenler tekne sanıyor ne olduğunu duyan şaşırıyor!