Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Ak Parti’ye mi geçiyor

Antalya'da koronanın pençesinden kurtulup yeniden göreve dönen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek’in, Ak Parti'ye geçeceği iddia edilirken başkanın oğlu Gökhan Böcek'in "Babam iyileşir iyileşmez biz AK Parti’ye geçeceğiz. CHP bizim için bitmiştir." sözleri yerel medyada geniş yer aldı.

Türkiye Muhittin Böcek'i günlerce konuştu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere Ak Partili milletvekilleri ve sevenleri Böcek'i 103 gün süren mücadelesinde yalnız bırakmadı.

Ancak Böcek'in CHP kanadından beklediği desteği görmediği iddia edildi. İddiya göre Böcek rahatsızlığından sonra görev yapamaz diye arkasından yaptırılan anket için partililere tepki gösterdi.

İşte tam da bu noktada Oğlu Gökhan Böcek'ten dikkat çekici bir çıkış geldi. Yerel medyada yer alan habere göre oğul Böcek babasının partisine net bir şekilde tepkisini göstererek, “Babam iyileşir iyileşmez biz AK Parti’ye geçeceğiz… CHP bizim için bitmiştir. Babam Mevlüt amcamın yanında olacak.” diye konuştu.

 GÖREVE DÖNÜNCE İLK İŞİ YETKİLERİ GERİ ALMAK OLMUŞTU

Muhittin Böcek göreve geri dönünce ilk işi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Ankara’dan Antalya’ya gönderilen eğitimci Hüseyin Karakuş'u genel sekreter yardımcılığı görevinden aldı. Bu görevden alma Kılıçdaroğlu’nu rahatsız etti.

 CHP BÖCEK’E ULAŞAMIYOR

Öte yandan CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar da “Daha göreve gelir gelmez böyle bir atama şık olmamıştır. Sonuçta başkanın tasarrufundadır ama örgütlerin tepkileri var” dediği ve Başkan Böcek’e telefonla ulaşamadıklarını da söylediği belirtiliyor.

Yaşanan olaylardan sonra Antalya yerel basınında Böcek’in Ak Parti’ye geçeceği konuşuluyor.

3 Mayıs Türkçüler Günü nedir? 3 Mayıs Türkçüler Günü önemi ne? 3 Mayıs Cuma mesajları Resimli, dualı, ayetli Cuma mesajları İsrail basını yazdı: Netanyahu ve güvenlik yetkilileri arasında sorun!
Sonraki Haber