Anne ve babaya edilecek en güzel dua!

Allah'a bize hayırlı bir ömür nasip etmesi ve kötülüklerin bize ulaşmaması için bol bol dua ederiz. Sadece kendi istek ve ihtiyaçlarımız için dua etmenin yanı sıra bizi dünyaya getiren anne ve babamızı da dualarımızdan eksik etmemeliyiz. İşte anne ve baba için edilecek en güzel dua...

Bizi sonsuz sevgi ile seven, koruyan ve besleyip büyüten anne ve babalarımıza bolca dua etmeliyiz.

İşte anne ve baba için okunacak dua örneği...

İlahi ya Rabbi!

Günümüzü hayırlı, bereketli ve anne-babalı eyle…

Allah’ım!

Bizim dünyaya gelmemize vesile olan bu iki kıymetli varlığa, anne ve babamıza hayır, güzellik, saadet, hoşnutluk, sıhhat ve afiyetler ihsan eyle. Vefat edenlere rahmetinle muamele eyle.

Bizleri anne babamıza hayırlı evlatlar eyle.

Onlara hizmet etmeği, cihattan bile daha faziletli kıldın, namazdan sonra en büyük ibadet kabul ettin. Onlara yaşadıkları müddetçe hizmet etmeyi nasip eyle.

Onların memnuniyetini bizlere nasip eyle. Onların bizden razı olmasının senin de rızanı sağlayacağını biliyoruz. Bizi onlardan, onları bizlerden razı kıl Allah’ım! Sen de bizden razı ol Allah’ım!

Gençliklerinde de yaşlılıklarında da onlara her konuda destek olmayı, dualarını almayı müyesser kıl. Ayrı evlerde bulunduğumuzda, sık sık, sayısız/hesapsız ziyaretlerde bulunmayı, uzaklarda isek memnun edecek ölçüde ilgilenmeyi, arayıp hâl hatır sormayı, gönüllerini hoş etmeyi nasip eyle.

Onları yalnızlığa terk etme, azarlama, öf deme, incitme, kalplerini kırma, itaatsizlik yapma gibi tüm kötü hareketlerden cümlemizi koru ya Rabbi!

Onlar özellikle yaşlandıklarında, sıcak ilgi, kesintisiz alaka ve samimi yaklaşım göstererek cenneti kazanmayı bizlere nasip eyle Allah’ım!

Anne-babamızı günlük dualarımıza katmayı, mağfiretleri için dua etmeyi, onlar adına hayır hasenat ve infak yapmayı, dostlarına hizmet etmeyi, akrabalarına hürmet etmeyi nasip eyle.

Ömrümüzün bereketinin, işlerimizin rast gitmesinin, rızkımızın bol olmasının onların memnuniyetiyle de ilgili olduğunu bize unutturma Allah’ım!

Hesabın görüleceği gün, beni, anne- babamı ve bütün müminleri mağfiret eyle.

Âmin. Velhamdu lillahi Rabbil alemin.

dua
Süper Lig'de küme düşen ilk takım İstanbulspor oldu! Marmaris’te çatıların uçma anı saniye saniye kamerada... Gözler Merkez'in nisan ayının faiz kararında!
Sonraki Haber