Anne karnındaki bebeğe beyin ameliyatı yaptılar!

Brigham ve Boston Hastanesi'nden bir doktor ekibi, henüz anne karnında olan bir bebek üzerinde hem dünyada bir ilk olan hem de tıp dünyasında çığır açan bir ameliyat gerçekleştirdi.

Doktorlar, 30 haftalık ultrasonlarında olağandışı bir şey fark etmeleri üzerine  bebeği doğmadan önce ebebeynlerinin onayıyla tedavi edip etmemeye karar vermeleri gerekti.

Denver isimli bebek, annesinin içinde normal bir şekilde büyüyordu, ancak rutin bir ultrasonda doktorlar, beyin içinde nadir bir kan damarı anormalliği olan Galen damarında malformasyon olduğunu keşfettiler. Bu duruma sahip birçok bebek kalp yetmezliği veya beyin hasarı geliştirir ve çoğu zaman hayatta kalamaz. Tüm bunlara rağmen, Denver'ın kalbi malformasyonla mücadele ediyordu ve tehlikeli bir şekilde büyümeye devam ediyordu.

Böylece, hamileliğin 34. haftasında, Boston ve Brigham hastanesinden bir ekip, ultrason kılavuzluğu ile henüz bebek rahimdeyken malformasyonunu onarmayı başardı.

Boston Çocuk Hastanesi doktoru Dr. Darren Orbach, gerçekleştirilen karmaşık prosedür sonrasında görevli doktorların ameliyat sonrası ne kadar harika hissettiklerinden bahsetti.

Denver'ın annesi ve babası, küçük kızlarını kurtarmak için tüm yıldızların aynı hizada olduğunu söylüyor.

Bahsi geçen işlemden bu yana yedi hafta geçti ve anne ve bebek çok iyi durumda. Çift, Boston'da onlarla ilgilenen sağlık ekiplerine sonsuza dek minnettar olduklarını söylüyor.

ABD açık açık uyardı! Çin'e yaptırım tehdidi 26 Nisan 2024 Cuma TJK at yarışı koşu sonuçları belli oldu! Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları güncellendi
Sonraki Haber