Anketler açık: Hatay seçmeni Lütfü Savaş'ı istemiyor! 25 puanlık düşüş...

ASAL Araştırma'nın yaptığı son anket, Hatay'da seçmenlerin şimdiki Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin yeniden aday gösterdiği Lütfü Savaş'ı istemediğini gösteriyor. Anketlere göre kentte Savaş'a destek yüzde 30,2'de kaldı.

ASAL Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, Hatay'da yaptığı anket çalışmasının sonuçlarını paylaştı.

Ankette Hataylı vatandaşlara , "Bugün bir yerel seçim olsa, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a oy verir misiniz?" sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 45,6'sı "Oy vermem", yüzde 30,2'si ise "Oy veririm" yanıtını verdi.

Yapılan anket, 7-9 Şubat 2024 tarihleri arasında Hatay'ın 11 ilçesinde 18 yaş ve üzeri 1500 kişiyle CATI (Bilgisayar destekli telefonla anket) yöntemiyle gerçekleştirildi.

 

LÜTFÜ SAVAŞ BAŞARISIZ BULUNUYOR

Ankette seçmenlere, "Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı genel olarak değerlendirdiğinizde ne ölçüde başarılı buluyorsunuz?" sorusu yöneltildi.

Başarılı: %28,8

Başarısız: %48,0

Ne başarılı, ne değil: %14,0

Cevap yok: %9,2

HATAYLILAR 'LÜTFÜ SAVAŞ'A OY VERMEM' DİYOR

Ankette seçmenlere, "Bugün bir yerel seçim olsa, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a oy verir misiniz?" sorusu da yöneltildi.

Oy veririm: %30,2

Oy vermem: %45,6

Belki veririm, belki vermem: %10,4

Cevap yok: %13,8

25 PUANLIK DÜŞÜŞ

2019'da yapılan yerel seçimlerde Lütfü Savaş yüzde 55,16 oyla başkan seçilmişti. Savaş'a verilen destek 25 puan düştü.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber