Ankara kulislerinden flaş iddia: Memleket Partisi'nde 'Genel Sekreterlik' kavgası

İlk kurultayını 18 Eylül'de yapacak Memleket Partisi ile ilgili kulislerde dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Muharrem İnce'nin Genel Başkanlık için tek aday olacağı kurultay öncesine Genel Sekreterlik için iki adayın mücadele ettiği öğrenildi.

Muharrem İnce’nin kurduğu Memleket Partisi 18 Eylül Cumartesi günü birinci kurultayını gerçekleştiriyor.Liderlik yarışının yaşanmayacağı bilinen, Muharrem İnce’nin tek aday olarak gireceği kongre öncesinde, genel sekreter Hakkı Akalın’a karşı yardımcısı olan Hatay eski milletvekili olan avukat Mevlüt Dudu’nun aday olacağı öğrenildi.

CHP’den ayrılan küskünlerin kurduğu Memleket Partisi’nde yine hareketli günler yaşanıyor.Henüz 17 Mayıs’ta kurulmasına rağmen, Muharrem İnce’nin Genel Başkan olduğu Memleket Partisi’nde üst üste gelen istifalar dikkat çekmişti.

Bir yıl önce kurulan ve 18 Eylül Cumartesi günü ilk kurultayını gerçekleştirecek olan Memleket Partisi’nde liderlik yarışının yaşanmayacağı ancak sürpriz bir şekilde başlayan genel sekreterlik tartışmaları olduğu ifade edildi.Muharrem İnce’nin tek aday olarak gireceği kongre öncesinde genel sekreter Prof. Dr. Hakkı Akalın’a karşı yardımcısı olan Hatay eski milletvekili avukat Mevlüt Dudu’nun aday olacağı öğrenildi.

MEVLÜD DUDU İL İL GEZEREK ADAYLIĞINI DUYURUYOR!

SüperHaber’in Ankara kulislerinden aldığı özel bilgilere göre, Mevlüt Dudu’nun mevcut genel sekreter Hakkı Akalın’a karşı çeşitli illeri gezerek, adaylığını duyurduğu öğrenildi. Genel Sekreter adayı Dudu’yu Genel Sekreter yardımcısı Mert Ünlü, MYK üyesi Fatih Pala, bir grup MYK üyesi ve Parti Meclisi üyeleri ile İzmir, Eskişehir, Hatay, Ankara, Antalya gibi il başkanlarının desteklediği iddia edildi. Dudu’nun da il başkanları ve delegeleri tek tek arayarak markaja aldığı kaydedildi. Muharrem İnce’nin komşusu olan Dudu’nun İnce’den izin almadan böyle bir işe girişemeyeceği belirtiliyor.

MUHARREM İNCE’NİN İLK KONGRESİNDE PARTİ KARIŞTI!

Mevcut Genel Sekreter Profesör Doktor Hakkı Akalın’ı destekleyenler içinde ise Genel Sekreter yardımcısı Kayhan Yüreğir’in yanı sıra bir çok parti meclisi üyesi ve bazı MYK üyeleri, İstanbul, Adana, Mersin, Bursa, Çanakkale, Muğla, Manisa il başkanları ve Karadeniz’deki bir çok il başkanının bulunduğu biliniyor.

Öte yandan parti sözcüsü Gaye Usluer’in tarafsız olduğu belirtilirken, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerini sürdüren 3 milletvekilinden, Teğmen Çelebi’nin açıkça Hakkı Akalın ile devam edilmesi gerektiğini beyan ettiği kaydedildi. Ayrıca iki milletvekilinin de Akalın’ı desteklediği iddia edildi.

UYGAD’dan “Gazetecileri süpürün”emrine büyük tepki FETÖ CEMAATİ ELE Mİ GEÇİRİYOR? CÜBBELİ İLE İLGİLİ 15 TEMMUZ İDDİASI! İfakat'in ardından Asuman da yalıdan kovuldu!
Sonraki Haber