Ankara 7 Mart Pazar günü yasak var mı? Ankara'da 6 Mart Cumartesi sokağa çıkma yasağı kalktı mı?

Ankara’da 7 Mart Pazar günü yasak var mı sorusunun cevabı gündemde. Koronavirüs tedbirleri kapsamında orta risk grubunda yer alan iller arasında yer alan Ankara’da hafta sonu 6 Mart Cumartesi sokağa çıkma yasağı kalktı mı sorusuna vatandaşlar cevap aramakta.

Kabine Toplantısı’nın hemen ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs tedbirleri kapsamında normalleşme sürecinden bahsetti. Buna göre; İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine “Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler” konulu genelge gönderildi. Peki, Ankara’da hafta sonu 6-7 Mart sokağa çıkma yasakları kaldırıldı mı?

ANKARA’DA HAFTA SONU 6-7 MART SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALDIRILDI MI?

Orta risk grubunda yer alan iller arasında olan Ankara’da hafta sonunda sokağa çıkma yasağı hem Cumartesi hem de Pazar günü kaldırıldı. 21.00-05.00 saatleri arasındaki yasak ise hem hafta içi hem hafta sonunun devam edeceği kaydedildi.

Okul öncesi, ilkokul ortaokul ve liseler açık.

Yeme-içme yerleri, kafe ve çay bahçesi gibi işyerleri 07.00-19.00 saatleri arasında yüzde 50 kapasite ile açık. Bu işletmelerde HES kodu zorunlu.

Halı saha, yüzme havuzu tesisleri 09.00-19.00 saatleri arasında açık.

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı için uygulanan sokağa çıkma yasağı kaldırıldı.

Nikah ve düğünler, kişi başına minimum 8 metrekare alan ayırmak, katılımcı sayısı 100’ü geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

* Hafta sonlarında ise düşük ve orta risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, hafta içinde olduğu gibi 21.00-05.00 saatleri arasında uygulanacak.

* Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma 21.00-Cumartesi 05.00 saatleri arasıyla Cumartesi 21.00’den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacak olup bu illerde Cumartesi günleri 05.00-21.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayacak.

İstanbul Boğazı köpürüyor! TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya Bakan Ersoy’u hedef aldı Rıza Çalımbay'dan Beşiktaş hakkında şok sözler
Sonraki Haber