Anestezi hakkında yanlış bilinen 5 bilgi!

Ameliyat olmadan önce hastaların uyutulma yöntemine anestezi denir. Toplum arasında, ameliyat sırasında uyanma ve acıyı hissetme, bazen de anesteziden hiç uyanamama gibi doğru bilinen yanlışlar hakkında Uz. Dr. Sibel Erdamar, bilgi verdi.

Anestezi hakkında doğru bilinen yanlış efsaneler sebebiyle anestezi fobisi toplumda yaygın olarak görülüyor. Bu korku sebebiyle hastalar ameliyatlarını yıllarca erteleyebiliyorlar. Ertelemelerinin sebebi doğru sandıkları, ameliyat sırasında uyanma ve acıyı hissetme, bazen de anesteziden hiç uyanamama gibi korkular bulunuyor.

Bu korkuların korkuların yaygın olarak görülmesinin en büyük nedeni kulaktan kulağa yayılan çeşitli mitler olarak görülüyor. Uz. Dr. Sibel Erdamar, anestezi hakkında doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi. 

Mourinho'nun, Fenerbahçe için istediği bomba liste belli oldu! Müge Anlı'daki sapık üvey baba hakkında sıcak gelişme! Fenerbahçe Mourinho ile anlaştı, tüm Avrupa basını ayağa kalktı! İskoçya - İsrail maçında Filistin protestosu: Direğe zincirledi! Sneijder'den, Mourinho'ya telefon: Onunla konuştum, Fenerbahçe'ye... Meteoroloji saat verip uyardı...