Anadolu Efes evinde Maccabi'yi son topta devirdi

Anadolu Efes, THY Euroleague'deki 6. maçında Maccabi Tel-Aviv'i 91-89 mağlup ederek üst üste 2'nci, toplamda 3. galibiyetini elde etti. Lacivert-Beyazlılar'da Rodrigue Beaubois maçın en skorer ismi olurken, savunmasıyla da galibiyeti getiren isim oldu.

THY Euroleague'in 7. haftasında Maccabi Tel-Aviv'i ağırlayan Anadolu Efes, 91-89 galip geldi. Sinan Erdem'deki maça Shane Larkin ve Bryant Dunston gibi iki önemli kozundan yoksun çıkan Lacivert-Beyazlılar, son topa kalan maçta İsrail temsilcisini devirip 6. galibiyetini elde etti.

Maccabi maçın ilk çeyreğini 24-22, ilk devresini de 50-49 önde tamamladı. Son çeyreğe girilirkense fark 5'e çıktı: 67-72. Ergin Ataman'ın öğrencileri son 10 dakikada savunma direncini artırıp, hücumda vites yükseltince 24-17'lik çeyrek skoruyla maçı kazanmayı bildi.

Rodrigue Beaubois, son topta Scottie Wilbekin'in üçlüğünü bloklayarak Efes'e maçı kazandıran isim oldu. Maçı tek şut kaçırıp 23 sayı, 6 asistle tamamlayan Amerikalı yıldız son bölümde bir de kritik turnikeyle takımını öne geçirmişti. 

Maça iğneyle çıkan Alman pivot Tibor Pleiss, 20 sayı, 9 ribaund; Adrien Moerman ise 17 sayıyla öne çıkan isimler oldu. 2 galibiyette kalan Maccabi'de Elijah Bryant 22, Scottie Wilbekin ise 15 sayı üretti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar! 79 yıl sonra bir ilk! Konyaspor - Fenerbahçe | İlk yarı sona erdi
Sonraki Haber