Amerika’da çıkan yangında 500 yıllık tarih yok oldu

Güney Amerika’nın Şili şehrinde Paskalya Adası’nda bulunan ve UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde olan 500 yıllık taş heykellerin pazartesi günü çıkan yangında hasar gördüğü ve hasarın onarılamayacak düzeyde olduğu açıklandı. İşte detaylar..

Güney Amerika ülkesi Şili'ye bağlı Paskalya Adası olarak bilinen Rapa Nui'de, açık havada bulunan 500 yıllık 'moai' olarak adlandırılan taş heykellerin, pazartesi günü çıkan çalı yangınında hasar gördüğü açıklandı.

Şili Kültür Bakanlığı'ndan Carolina Perez Dattari konuyla ilgili açıklamasında “Rapa Nui'de Dünya Mirası Alanını etkileyen bu ciddi yangından dolayı üzgünüz" diyerek yetkililerin hasar tespiti için sahada olduğunu belirtti.

A101 ucuza kablosuz Dyson muadili süpürge geliyor! ŞOK'a Karcher marka buharlı temizlik makinesi geliyor! Makarna, salça, şeker ve unlarda haftanın indirim fırsatları! Survivor All Star'da kıyasıya rekabet! All Star'da adaya kim veda etti BİM'den bebek bezleri ve temizlik ürünlerinde çılgın indirim! Meteorolojiden 28 il için kuvvetli yağış uyarısı!