Amerika’da banka krizi mi patlıyor?

Amerikan Bankacılığı sistemi, merkez bankası Fed ve IMF’nin enflasyon sorununu farkedemedikleri için krize girdi. Bu iki kurum harcamayı desteklemek için para pastı. Ardından faiz oranlarını beklenmedik şekilde artırınca finansal kriz boy gösterdi. İşte detaylar...

Bankalar batma aşamasına geldi. Türkiye’de iktidar değişirse dolar yüzde 20 değer kaybeder diye hatalı bir rapor düzenleyen ABD’nin en büyük bankası Wells Fargo, önceki gün maaş müşterilerinin parasını ödeyemedi ya da eksik yatırdı. Pek çok Wells Fargo müşterisi, doğrudan mevduatlarının ve planlanmış maaş çeklerinin çevrimiçi hesaplarında eksik olduğunu bildirdi. Öte yandan Wells Fargo’ya otomobil ve ipotek kredilerinde yaygın tüketici yasası ihlalleri nedeniyle 3,7 milyar dolar para cezası verildi/ Wells Fargo, değeri en çok düşen banka oldu.

Amerikan Federal Yatırım Sigorta Kurumu (FDIC) listenin en başındaki Silicon Valley Bankası’na el koydu. Silicon Valley bankası, vergi mükelleflerinin parasını kurtarma planına destek vermeyeceğini açıkladı.

Güney Karolina Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Ali Demirbaş, “Amerika’da bankalar bir bir çöküşe geçti. Hayırdır inşallah” diye yazdı.

Süper Loto sonuçları 19 Mayıs 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? Süper Loto sonuçları 16 Mayıs 2024! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? Altın haftanın son işlem gününe nasıl başladı?
Sonraki Haber