Amasya'da 2 bin 600 yıllık keşif

Amasya'da gerçekleştirilen Oluz Höyük kazılarında 2 bin 600 yıllık bir sunak bulundu. Frig dönemine ait 'Kubaba Sunağı'nın bu bölgede bulunan ilk 'dini yapı' olduğunu vurgulayan yetkililer, keşfin Anadolu arkeolojisi açısından bir ilk durumunda olduğunu söyledi.

Kazılarda Friglerin kutsal tanrıçası Kubaba’nın heykeline ait parçaya rastlanması üzerine bu alana yoğunlaştıklarına değinen İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şevket Dönmez, “Keşfettiğimiz Kubaba Sunağı Anadolu arkeolojisi açısından bir ilk durumunda. Kazısını tamamlamak üzereyiz. Bundan sonraki aşamada da restorasyon çalışmalarını gerçekleştireceğiz” dedi.

ŞOK'tan Anneler Günü'ne özel indirim fırsatları! "Dusan Tadic efendi çık da maçta sorumluluk al! Köy takımlarına atma" "Fenerbahçe bir mucize gerçekleştirip şampiyon olacak" Tekin Kartal kimdir, nereli, kaç yaşındaydı, neden öldü? "Fenerbahçe Galatasaray maçına U19 ile çıksın, sahadan çekilsin" "Oyuncular İsmail Kartal'ın saçmalıklarına gülüyor! Bu gece kovarım"