Altın da tarihi zirve! Gram altın gün içinde art arda rekor tazeledi

FED'in faiz kararından sonra yükselmeye başlayan gram altın gün içinde üst üste rekor tazeledi. Altının gram fiyatı, ons altında yaşanan yükselişin etkisiyle 1185 liraya kadar tırmanarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. İşte detaylar...

Altının ons fiyatı, dün açıklanan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrasında Başkan Jerome Powell’ın şahin tondan uzak açıklamalarıyla hızlı yükseldi. Powell, ilk defa dezenflasyonist sürecin başladığını ifade ederken; agresif faiz artışlarında sona gelindiğinin mesajını verdi. Bu açıklamalar eşliğinde dolar endeksi gerilerken, ABD tahvil faizleri düştü ve ters korelasyon etkisiyle ons altın fiyatları sert değer kazancına yöneldi.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!