Almanya'da Merkel'in yerine geçecek isim belli oldu

Almanya'da Hristiyan Demokratların (CDU) yeni genel başkanı Armin Laschet oldu. Eylül ayında yapılacak olan genel seçimlerde Merkel'in yerine aday olması beklenen isim, seçimleri kazanması halinde yeni Şansölye olacak. Başbakan Merkel 2018 yılında yaptığı açıklamada, 2021 yılında görev süresi dolunca aktif siyaseti bırakacağını açıklamıştı. Öte yandan yeni başkan Laschet, göçmenlere yakınlığı nedeniyle partisi içinde "Türk Armin" olarak tanınıyor.

Almanya Başbakanı Angela Merkel 2018 senesinde yaptığı açıklamada, 2021 yılında görev süresi dolunca aktif siyaseti bırakacağını açıklamıştı.

20 senedir CDU'nun genel başkanlığını yürüten Angela Merkel o dönem, "Bu benim son dönemim olacak. CDU Genel Başkanlığına tekrar aday olmayacağım. 2021 yılında başbakan adayı da olmayacağım. 2021'de siyaseti bırakacağım" açıklamalarında bulunmuştu.

YENİ GENEL BAŞKAN ARMIN LASCHET OLDU

Merkel'in genel başkanı olduğu Hristiyan Demokratların (CDU) yeni başkanı ise bugün yapılan seçimle belli oldu. Rakipleri Friedrich Merz ve Norbert Röttgen'i geride bırakan Armin Laschet, en çok oyu alarak CDU'nun yeni genel başkanı oldu. Eylül ayındaki genel seçimlerde Merkel'in yerine aday olması beklenen isim, seçimleri kazanması halinde yeni Şansölye olacak.

DAĞDELEN'İ CANLI YAYINDA AZARLAMIŞTI

CDU'nun genel başkanlığına seçilen Armin Laschet, PKK savunucusu Alman sol partili Sevim Dağdelen'i canlı yayında şu sözlerle aşağılamıştı:

"Bu insanlar terör saldırıları gerçekleştiren insanlar, ve siz 'bu öyle değil' diyen ve bu örgütü savunan kişisiniz."

ARMIN LASCHET KİMDİR?

Almanya'nın Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Aachen kentinde 1961'de doğan Armin Laschet, 1981-1987 senelerinde Münih ve Bonn üniversitelerinde hukuk, 1987-1988'de ise gazetecilik eğitimini tamamladı. Laschet, 1994'e kadar Bavyera'da serbest gazeteci olarak görev aldı, aynı zamanda dönemin Federal Meclis Başkanı Rita Süssmuth'a danışmanlık, 1994-1998'de Federal Meclis'te, 1999-2005'te Avrupa Parlamentosu'nda milletvekilliği görevlerinde bulundu. Laschet, 2005-2010 yıllarında Kuzey Ren-Vestfalya'da Aile, Kadın ve Uyum Bakanlığını yürüttü. Bu görev kapsamında eyalette yaşayan Türklerle yakın ilişki kuran Laschet, Türk-Alman dostluğuna önemli katkılarda bulundu. Üç çocuk babası Laschet, 2017 senesinde yaklaşık 18 milyon nüfusla Almanya'nın en yoğun nüfusuna sahip Kuzey-Ren Vestfalya eyaletinin Başbakanı oldu. Laschet, mülteci krizi sonrasında Merkel'in izlediği "açık kapı" politikasına verdiği destekle biliniyor. Türkiye'yi de "Almanya için önemli bir ülke" olarak nitelendiriyor. Lashet, Merkel'den sonra Avrupa Birliği'nin lokomotif ülkesi Almanya'nın politikasına yön verecek isim. Laschet, göçmenlere yakınlığı nedeniyle partisi içinde "Türk Armin" olarak biliniyor.

Konya'da gece vakti deprem! Bahar dizisinin Umay'ı Afra Saraçoğlu'na benzetildi! Çileden çıktı Filistin bayrağı açtığı için tehdit edilmişti! Milli Sporcu Akyüz konu
Sonraki Haber