Ali Koç'tan MHK'ye... "Fenerbahçe'yle uğraşmayı bırakın, kendinize iş bakın"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, gündeme dair basın açıklamasında bulundu. Fenerbahçe - Trabzonspor maçıyla başlayan süreci anlatan Koç, "Fenerbahçe - Trabzonspor maçı öncesi yaşanan atamalarda yapılan gariplik, ilk atamadan duyduğumuz endişeden bir gün sonra neden endişe duyduğumuzu önümüzdeki günlerde paylaşacağımızı söylemiştik. Endişelerimizde haklı olduğumuz ortaya çıktı. Son 36 saatir, 8 Mart Salı günü yapılan TFF'nin aldığı karar ülke futbolunu karman çorman hale getirdi" dedi.

Futbolun büyük bir kitleye hitap ettiğini ama oluşan sistemin futbola zarar verdiğini belirten Koç, "Futbol, milyonlarca taraftarı, sponsorları, yayıncı kuruluşu ve medyanın genelini kapsayan, toplumsal gündeme yön verebilen, maddi ve manevi büyük bir endüstri. Futbol, Türkiye'de her hanenin ilgilendiği bir gerçek. Bugün nasıl bir ortam var ona bakalım. Kayırma, adaletsizlik, belirsizlik, güvensizlik, yoğun dedikodu ve yoğun lobilerle bağlanmış, kazanmak için her yolun mubah olduğu, marka değerinin erozyona uğrağı, zamanı yakalayamayan, finansal olarak çökmüş, yeni nesle uzak kalmış, vasatın normale dönüştüğü konuma el birliğiyle getirdik. Her geçen yıl daha da üzerine koyarak giden istikrarlı bir şeklide geriye saran sistem içerisindeyiz. Biraz olsun güven, liyakat, adaletin norm haline geldiği şekilde yönetilse topluma zararı değil, faydası olan bir değerdir. Bugün futbolumuz birleştirmekten çok uzak, ayrıştıran bir durumdadır" ifadelerini kullandı. 

Her zaman sistemi eleştiren ve yapının yanlış olduğuna vurgu yaptıklarını söyleyen Koç, "Fenerbahçe bu sistemin mağdurlarından biridir. Fenerbahçe yıllardır istikrarlı bir şekilde bu sorunları dile getirmektedir. Duruşumuzda, söylemlerimizde ve mücadelemizde bir gram şaşma olmamıştır. Yöntemlerimiz naif, bu sektörde meyve vermeyen, hatta romantik gelse de göreceksiniz ki bizim gibi düşünenler galip gelecek. Bu sistem ve kültür futbolun yönetenlerin kalitesi, statüko devam ettikçe baş aşağı gitmekten başka yol yoldur. Bu sistemin içindeyiz. İçinde bulunduğumuz bu duruma nasıl geldiğimizle yüzleşmezsek sorunların içinden çıkamayayız" açıklamasında bulundu.

Ali Koç'un rekor transferi sezon sonu Fenerbahçe'ye veda ediyor Altın fiyatları yeni haftaya yükselişle başladı Fenerbahçe'nin Konya 11'i belli oldu! İsmail Kartal'dan Dzeko kararı Benzine ve motorine indirim geliyor! 6 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete yayınlandı! İşte o kararlar... Cezaevinde intihara kalkışmıştı! Savcılıktan Dilan Polat kararı