Babacan 'Benim dönemimde itibarlıydık' dedi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kapatılacağı konuşulan Olay TV'de Murat Yetkin'le Gündem programına konuk oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlık döneminde Dışişleri Bakanlığı yapan Babacan, 'Benim dönemim' diye bahsettiği o dönemde Türkiye'nin itibarlı olduğunu savundu.

This browser does not support the video element.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Olay TV'de Murat Yetkin'le Gündem programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Merkez Bankası rezervlerinin erimesini ve son faiz artırımlarını değerlendiren Babacan, para politikasını eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı döneminden de bahseden Babacan, Türkiye'nin dış politikasını da eleştirirken dikkat çeken ifadelere imza attı.

'BENİM DÖNEMİM' DİYE BAHSETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetinde Dışişleri Bakanlığı da yapan Babacan, o dönemden 'Benim dönemim' diye bahsetti.

"OLAĞANÜSTÜ BAŞARI TÜRKİYE'NİN İTİBARINI ARTIRDI"

"Benim Dışişleri Bakanlığım döneminde Türkiye itibarlı bir ülkeydi" diyen Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2002 - 2007 döneminde ekonomide sağladığı olağanüstü başarı ve aynı zamanda Avrupa Birliği sürecinde kendi içinde gerçekleştirdiği çok önemli siyasi reformlar Türkiye'nin itibarını çok artırmıştı. İtibarlı bir ülke olmanın gücünü dış politikada kullandık biz o dönemde..."

Hareketli ve sabit deniz hedefi atışları tam isabet "Erdoğan, Atatürk’ten sonra gelmiş ikinci büyük liderdir" BEKA SORUNU VURGUSUYLA NE ÖNERDİ? SELVİ’DEN OSMAN KAVALA SAVUNMASI! Selçuk Bayraktar HÜRKUŞ ile uçtu! "Rabıtayı bozdular, beni cemaatten kovdular, hakkımı haram ediyorum!"