Ali Babacan başka kimlerle pazarlık masasına oturdu?

AK Parti üyeliği devam ederken Abdullah Gül’ün çatı adaylığı için CHP ile anlaştıklarını itiraf eden Ali Babacan’ın parti üyeliği devam ederken başka kimlerle pazarlık masasına oturduğu konusunda kritik detaylar ortaya çıkıyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın skandal ‘çatı aday’ itirafının ardından sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf gözleri yeniden ona çevirdi. Babacan, 2013’teki ABD ziyaretinde çekilen fotoğrafta terör örgütü FETÖ’nün sözde yöneticileriyle aynı karede görülüyor. Türkiye’nin kritik bir dönemeçten geçtiği yıl olan 2013’te Babacan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in yaşadığı ABD’ye 3 kez ziyarette bulundu.

Babacan’ın 13 Ekim 2013’te gittiği ABD’de FETÖ’nün ABD imamlarından Faruk Taban, Emre Çelik ve Mahmut Yeter gibi isimlerle görüştükten 2 ay sonra 17-25 Aralık kumpası yaşanmıştı.

Ali Babacan, 2013'ün ekim ayında ABD'nin yolunu tuttu. ABD'de IMF ve Dünya Bankası'nın toplantılarına katılan Babacan'ın bir ziyaret noktası daha vardı. Babacan, FETÖ ile sıkı temas kurdu. DEVA Genel Başkanı Babacan, 13 Ekim 2013'te FETÖ'nün ABD imamı ve Türk Amerikan Birliği (TAA) Başkanı Faruk Taban, örgütün diğer elebaşlarından Rumi Forum Başkanı Emre Çelik ve Mahmut Yeter gibi isimlerle bir araya gelip, görüşme gerçekleştirdi.

FETÖ ‘ES’ GEÇTİ

Bu ziyaretten sadece 2 ay sonra FETÖ emniyet ve yargıdaki yapılanmasını kullanarak seçilmiş meşru hükümete karşı 17-25 Aralık darbe girişimini başlattı. FETÖ, kumpasın odağındaki Halkbank'tan sorumlu olan dönemin Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ı es geçti.

Babacan'ın FETÖ'nün tepe yöneticileri ne görüştüğü, 17-25 Aralık darbe girişimini bu toplantıda öğrenip, öğrenmediği cevaplanması beklenen sorular olarak ön plana çıktı.

2 ZİYARET DAHA

Babacan o yıl 14 Nisan’da yine ABD’deydi. ABD’den döndükten kısa bir süre sonra Gezi Parkı olayları başladı ancak o sırada Babacan Türkiye’de değildi. Tam Gezi Olayları patladığında (6-9 Haziran) İngiltere’de düzenlenen gizli uluslararası Bilderberg Toplantılarına Türk hükümetinden davet alan tek isimdi.

Babacan’ın 2013 yılındaki ABD gezileri bununla sınırlı kalmamıştı. Babacan 31 Ocak’ta da "çeşitli temas ve görüşmelerde bulunmak üzere" ABD'ye gitmişti.

1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? İşte ilçe ilçe güzergahlar... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması O bölgede yaşayanlar dikkat! Çok kuvvetli geliyor...
Sonraki Haber