Trabzonspor'un 4 golcüsü bir Alexander Sörloth etmedi

Trabzonspor'da 4 forvet bir Alexander Sörloth etmedi... Leipzig’e transfer olan Norveçli santrfor geçen sezon ilk 12 haftada 7 gol ve 4 asistle 11 gole katkıda bulunmuştu. Bordo-mavililerde Afobe, Djaniny, Ekuban ve Plaza dörtlüsü 12 haftada sadece 5 gole katkı sağlayabildi.

Trabzonspor formasıyla geçen yıl gol krallığı yaşayan ve takımı şampiyonluğuna oynatan Alexander Sörloth'un yeri dolmuyor.

Norveçli santrforun yerine takıma katılan Afobe, Djaniny ve Plaza ile mevcut kadroda yer alan Ekuban gol yollarında beklenen katkıyı sağlayamadı. 11 maçta forma giyen Afobe 3 gol, 6 karşılaşmada görev alan Ekuban 2 gol atarken, Djaniny forma giyediği 6 müsabakada siftah yapamadı. 2 maçta sadece 6 dakika süre alabilen Plaza da bu süreçte gol üretemedi.

Leipzig’e transfer olan Sörloth ise geçen sezon ilk 12 hafta dikkate alındığında 7 gol ve 4 asistle 11 gole katkıda bulunmuştu. Bordo-mavililerde 12 haftada sadece 5 gole katkı sağlayabilen Afobe, Djaniny, Ekuban ve Plaza dörtlüsü ise geçen sezon 12 haftalık bölümde sadece Sörloth’un verdiği gol katkısını sağlayamadı.

YOĞUN FİKSTÜR BAŞLADI

Bu arada Trabzonspor, Süper Lig’in 12. haftasında 12 Aralık Cumartesi günü deplasmanda Kayserispor ile oynadığı maç ile birlikte yoğun fikstüre girdi. 16 Aralık Çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası’nda sahasında Adana Demirspor’u konuk edecek olan bordo-mavililer, 3 gün sonra 19 Aralık’ta 13’üncü hafta mücadelesinde sahasında bu kez Çaykur Rizespor’u ağırlayacak.

Bu maçın 3 gün sonrasında ise 22 Aralık’ta deplasmanda Hatayspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, 4 gün sonra evinde Galatasaray’ı konuk edecek ve yoğun fikstürün ardından bu maç sonrası 1 hafta nefes alma fırsatı bulacak. Bordo-mavililer, 1 haftalık aranın ardından da 3 Ocak’ta 16’ncı hafta mücadelesinde Fatih Karagümrük’e konuk olacak.

Murant adam Jayden Oosterwolde! Sezonu kapattı derken, geri döndü! İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 80’e ulaştı "Sorun iadeiziyaret adımıyla çözüldü"
Sonraki Haber