Alexander Sörloth: Türkiye'de taktik maktik tok

Süper Lig'de gol makinesiyle Bundesliga'da 16 maçta 1 gol atabilen Alexander Sörloth, Türkiye'yi küçümseyici ifadeler kullandı. Alman medyasına konuşan Norveçli santrfor, "Türkiye'de çok fazla taktik yoktu. Benim işim çıkıp gol atmaktı. Almanya'da öyle değil. Çünkü burada rakipler çok daha iyi" dedi.

Trabzonspor'la Süper Lig'de gol krallığı yaşayan ve sezon başında Bundesliga ekiplerinden RB Leipzig'e transfer olan Alexander Sörloth, "Türkiye'de çok fazla taktik yoktu. Benim işim çıkıp gol atmaktı" dedi. Alman medyasına konuşan Norveçli golcü, “Türkiye'de benim işim rakiplere gol atmaktı. Basitçe söylemek gerekirse, çok fazla taktik yoktu. Almanya'da öyle değil. Çünkü burada rakipler çok daha iyi.  Burada taktiklere çok daha fazla önem veriyorsunuz çünkü rakipler Leipzig'den çok daha iyi. Bu benim için büyük bir değişiklikti" şeklinde konuştu.

Bordo-Mavili formayla Süper Lig'de 34 maçta 24 gol, 9 asistlik müthiş bir performans sergiledikten sonra tapusunu elinde bulunduran Premier League ekibi Crystal Palace tarafından 20 milyon euroya Leipzig'e satılan Sörloth, şunları söyledi: “En büyük baskıyı kendim yapıyorum. Kendimle ilgili basında çıkan haberleri okumam. Bunu Türkiye'de zor yoldan öğrendim. Trabzonspor'da gol atmadıysam elbette yeterince iyi değildim. Ama bir gol atarsam kraldım. Bu yüzden Türkiye'de okumayı bıraktım. Çünkü o habeleri okuyunca çok çabuk moralim bozuluyor. Bu hiç de saygısızlık demek değil, benim için daha iyi. Çünkü iyiyseniz, kolayca kurtulabilirsiniz; ancak kötüyseniz, kendiniz hakkında yazılanlarla kendinizi parçalayabilirsiniz.” 

Sürekli Türkiye'ye döneceği iddia edilen 25 yaşındaki santrfor, "Leipzig'de çok mutluyum. Burada kesinlikle çok eğleniyoryz, iyi bir takımdaşlığımız var! Takım çok genç, 25 yaşında zaten yaşlılardan biriyim. Trabzonspor'da ve Crystal Palace'da durum tam tersiydi. Bence Trabzonspor ile Leipzig çok benzer kulüpler. Beklentiler aynı. Takım arkadaşlarım orada da kaliteliydi, burada da... Ancak antrenman seviyeleri farklı" sözleriyle Trabzonspor'dan antrenörlüğüne yapan Ünal Karaman'a göndermede bulundu.

Sörloth'un Bundesliga'da 16 maçta 1 golü bulunuyor.

Gazeteci Celal Başlangıç hayatını kaybetti Hakim Ziyech Galatasaray'a ısınmaya başladı Merkez Bankası rezervleri nisanda 22 milyar dolar arttı
Sonraki Haber