Fenerbahçe'den Alex de Souza bombası! Portekizli hoca gelirse, yardımcısı Alex olacak

Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza'nın Sarı-Lacivertli kulübe antrenör olarak geri döneceği iddia edildi. Brezilya'nın köklü ekiplerinden Sao Paulo'da antrenörlük hayatını sürdüren Fenerbahçe efsanesi, Ali Koç'un Portekizli bir teknik direktörle anlaşması halinde yardımcı antrenör olabilir...

Fenerbahçe'de teknik direktör adayları arasına Brezilyalı efsane Alex de Souza da katıldı. Milliyet'in haberine göre; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yeni sezon için Portekizli bir teknik direktörle anlaşma sağlarsa, yardımcılarından birinin Alex olma ihtimali yüksek.

Sarı-Lacivertli kulübün başkanı geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında tüm kamuoyunun ve camianın merakla beklediği teknik direktörlük konusuna son noktayı koymuş ve "Emre Belözoğlu’nu da riske atmamak adına yeni bir isim yani yabancı hoca kararını verdik” sözleriyle teknik direktör kararını açıklamıştı.

Koç'un 1 numaralı teknik direktör adayının Almanlar'ın "Golden Bomber" lakaplı golcüsü Jürgen Klinsmann olduğu biliniyor. Klinsmann, ABD Milli Takımı'nda uzun süre görev almış, Bundesliga'da da Bayern Münih ve Hertha Berlin'i çalıştırmıştı.

Emre Belözoğlu'nun ardından bir ara Rıza Çalımbay ismi de kulislerde dolaşmış ancak Koç yeni sezona yabancı teknik adamla başlama kararı alınca Çalımbay ismi de taca çıkmıştı. Yüksek maliyeti nedeniyle Klinsmann'ı şimdilik bekleten Koç'un seçenekleri arasında Portekiz ekolü önemli yer tutuyor.

Bunların başında da Nuno Espirito Santo geliyor. Daha önce Valencia ve Porto tecrübesi bulunan başarılı teknik adam Premier League ekiplerinden Wolverhampton'daki görevinden ayrılmışti. Santo'nun ismi Tottenham Hotspur'la anılsa da henüz anlaşma sağlanamadı.

Milliyet'teki haberde Alex'le ilgili şu ifadeler kullanıldı: "Fenerbahçe formasını uzun yıllar başarıyla giyen eski kaptanın gelecek teknik adamla aynı dili konuşmasının yanı sıra sarı-lacivertli takımı ve ligi son derece iyi tanıması bu düşüncenin temel sebebi olarak gösteriliyor. Her yabancı hocanın başlangıçlarda yaşadığı uyum sürecini yaşamaması adına da Alex’e sıcak bakılıyor. Alex de Souza kısa süre önce Sao Paulo U19 takımının teknik adamı olarak göreve başlamıştı."

"Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra eski kulübü Coritiba’ya giden ve futbol hayatını bu ekipte noktalayan 43 yaşındaki Alex de Souza kısa süre önce Sao Paulo U19 takımında antrenörlük kariyerine başladı. Türkiye ile bağlarını koparmayan Alex, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla sarı-lacivertli taraftarlarla iletişimini devam ettiriyor."

Sel sularına kapılan 1'i çocuk 2 kişiyi çevredekiler kurtardı Selçuk Bayraktar HÜRKUŞ ile uçtu! Kayseri'de 4 gol atıldı, puanlar paylaşıldı!
Sonraki Haber