Alçak karikatürü sınıfta gösterince açığa alındı

Fransa'da bir öğretmen Hz. Muhammed'e hakaret içen bir karikatürü sınıfta göstermesinin ardından öldürülmüştü. Belçika'da da bir öğretmen Charlie Hebdo'nun İslam peygamberi hakkındaki alçak karikatürlerinden birini öğrencilerine gösterdi. Bunun ortaya çıkması üzerine öğretmen görevden alındı. Ama sakın alkışlamaya kalkmayın çünkü o öğretmen Hz. Muhammed'e hakaret edilen karikatür gösterdiği için değil açık saçık görsel gösterdiği için böyle bir kararla karşılaştı.

Belçika basınındaki haberlere göre, başkent Brüksel'in Molenbeek bölgesindeki bir ilkokul öğretmeni 6. sınıf öğrencilerine tabletinden Hz. Muhammed'e hakaret içeren iğrenç bir karikatürü gösterdi.

Çocukların derste olanları ailelerine anlatmaları üzerine bazı aileler okul yönetimine durumu şikayet etti.

Provokatif olayın okulun bağlı olduğu Belediyeye iletilmesi üzerine öğretmen görevden uzaklaştırıldı.

Molenbeek Belediye Başkanı Catherine Moureaux, öğretmenin karikatürü gösterdiği için değil, 10 yaşındaki çocuklara açık saçık görsel gösterdiği için görevden alındığını belirtme gereği hissetti. 

Yani hassasiyetleri İslam'ın peygamberine hakaret edilmesi değil, sadece açık ve seçik bir görsel olmasınaydı. 

Dolar yeni güne nasıl başladı? İşte güncel döviz kurları On Numara 20 Mayıs 2024 sonuçları! On Numara sonuçları açıklandı mı? Gram altın düştü! İşte 21 Mayıs 2024 güncel altın fiyatları
Sonraki Haber