Akne problemi olanlar dikkat! Hormon bozukluğu, sivilce oluşumunu tetikliyor

'Ne yapsam cildimdeki aknelerden kurtulamıyorum' diyorsanız bu haberi dikkatli okuyun. Cilt Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar, akneleri tetikleyen durumları anlattı. Kaçar, hormon bozukluğu gibi akneleri tetikleyen hastalıkların, ciltteki sivilcelerin tekrarlamasına neden olabileceğini söyledi. Aknenin kronik bir problem olduğunu söyleyen Kaçar, akne tedavisinde kullandıkları yöntemlerden de bahsetti.

Özellikle gençlerde cilt problemi olarak gündeme gelen akne, tedavisi mümkün hastalıklardan biri. Fakat ciltteki akneleri tetikleyen bazı durumlar var. Cilt Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar, akne tedavisine rağmen ciltte sivilce oluşumuna neden olan durumları açıkladı.

Aknenin, ciltte sebase bezi dediğimiz bezlerin hastalığı olarak geçtiğini ifade eden Doruk Hastanesi Cilt Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Seval Doğruk Kaçar, “Ergenlik döneminde daha sık görülen, 40lı yaşlara kadar devam eden bir hastalıktır. Toplumumuzda aslında her 10 kişiden 8’inde bir dönem akne problemi olduğunu biliyoruz. Akne tedavisini önemsiyoruz. Dermatolog olarak bize gelen hastalarda aknenin şiddetine göre medikal tedavi düzenliyoruz. Sürme ve ağızdan tedaviler şeklinde bazen cerrahi tedavilerle lezyon içinde küçültmek için iğneler, komedon dediğimiz siyah noktaları boşaltmak için yaptığımız uygulamalarla bütünleştiriyoruz” dedi.

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! Bugün kimin maçı var? 18 Mayıs 2024 maç programı!