'Adaylığını canı gönülden isteriz'

TBMM Bütçe Görüşmeleri'nde yaptığı konuşma nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağı iddia edilen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ilişkin konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, ''Biz Sayın Kılıçdaroğlu'nun hatta tüm parti genel başkanlarının aday olmasını canı gönülden isteriz.'' ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün Meclis'te bütçe görüşmeleri sırasında kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu.

AK Parti'li vekillerin 'aday ol' sözleri sonrası, "Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi? Ben tek adam rejimi istemiyorum. Parlamenter sistem istiyorum. Her kuruşun hesabını veren bir sistem istiyorum. " demişti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları sonrası ortaya atılan Cumhurbaşkanlığı adaylığı iddialarına ilişkin konuştu.

''ADAY OLMASINI CANI GÖNÜLDEN İSTERİZ''

Turan, Kılıçdaroğlu’nun kendisinden ilk defa Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin ifadeler duyduklarını belirterek, “Kendisini değerlendirince gördük ki konuşmanın heyecanıyla, AK Parti milletvekillerimizin ‘Madem o kadar hükümet kötü, o zaman aday ol’ demesi üzerine heyecanla verdiği bir kararla karşı karşıyayız.

Biz Sayın Kılıçdaroğlu’nun hatta tüm parti Genel Başkanlarının aday olmasını canı gönülden isteriz. Sayın Kılıçdaroğlu’nu Genel Başkan yapan, operasyonla ‘partinin başına geçmeyeceğim’ demesine rağmen, geçiren iradenin adaylığına izin vermeyeceğini düşünüyoruz.

Kılıçdaroğlu’nun şimdiye kadar hiçbir seçimde Cumhurbaşkanlığına aday olmamasından yola çıkarak, tekrar yeni dönemde aday olmayacağını düşünüyoruz. Ancak kendisi, partisi aday olacağını ortaya koyuyorsa, bundan keyif alırız.

Bu işin kürsü heyecanıyla anlık bir açıklama olduğuna inandığımdan dolayı diyorum ki Sayın Kılıçdaroğlu 2023’te Cumhurbaşkanlığına adayım diyorsa, sözünün arkasında durabiliyorsa, Çanakkale vekili Bülent Turan olarak onun kadar demokratik hakkımı kullanacağımı ifade etmek istiyorum” değerlendirmesini yaptı.

Mansur Yavaş’ın ağabeyi kaza yaptı Tokat'ta jandarmanın ihbar üzerine gittiği evde patlama! İsrailli Bakana 4 fotoğrafla tokat gibi yanıt!
Sonraki Haber