AK Parti 2024 Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu kimdir? Kaç yaşında? Yer aldığı görevler neler?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin 2024 Giresun Belediye Başkan adayını Aytekin Şenlikoğlu olarak açıkladı. Aytekin Şenlikoğlu'nun açıklanmasıyla birçok vatandaş belediye başkanı adayı ile ilgili merak edilenler araştırılmaya başlandı. Peki AK Parti 2024 Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu kimdir? Kaç yaşında? Yer aldığı görevler neler?

AK Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde Giresun için belediye başkanı adayı belli oldu. AK Parti'nin 2024 Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu olarak açıklandı. Giresunlu vatandaşlar Aytekin Şenlikoğlu'nun hayatını, görev aldığı yerleri ve pek çok farklı şeyi merak ediyor. Peki AK Parti 2024 Giresun Belediye Başkan adayı Aytekin Şenlikoğlu kimdir? Kaç yaşında? Yer aldığı görevler neler?

AK PARTİ 2024 GİRESUN BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AYTEKİN ŞENLİKOĞLU KİMDİR?

1972 yılında Giresun'unun Dereli İlçesi'ne bağlı Bahçeli Köyü'nde dünyaya gelen Aytekin Şenlikoğlu, çocukluk döneminden beri Giresun Merkezde yaşamış ve yaşamını burada devam ettirmektedir. Evli ve 3 erkek 1 kız babasıdır.

Şenlikoğlu, genç yaşında siyasete ilgi duymaya başlamış ve Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı seçimini kazandığı 1994 yılı seçim çalışmalarında öğrenci olmasına rağmen aktif rol alarak Recep Tayyip Erdoğan'ın yakın çalışma ekibine dâhil olmuştur.

Giresun Abacıbükü İlkokulunda öğrenim hayatına başlayan Şenlikoğlu, orta ve lise öğrenimini Giresun İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. Lise öğrenimini tamamlamasının ardından girdiği üniversite sınavında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı. Hukuk Fakültesi'nin 1. sınıfında gösterdiği başarıyla İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne yatay geçiş yaparak 1995 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladı.

2013 yılında AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanlığı vazifesine getirilmiş ve bu vazifesini 2015 yılına kadar sürdürmüştür. 2017 yılında AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iradesiyle tekrar İl Başkanı olarak atanan Aytekin Şenlikoğlu, ardından AK Parti Genel Başkanı ve Genel Merkezi'nin isteği üzerine 31 Mart seçimlerinde Giresun Belediye Başkanı Adayı gösterildi.

Midibüsle panelvan çarpıştı! 24 kişi yaralandı Şans Topu sonuçları 5 Mayıs 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları! Şans Topu sonuçları 1 Mayıs 2024! 5+1 Şans Topu sonuçları!
Sonraki Haber