Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Kaç yaşında? Nereli?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28. dönem Cumhurbaşkanlığı kabinesini açıkladı. Açıklanan yeni kabineye göre Mahinur Özdemir Göktaş yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu. Bu çerçevede Mahinur Özdemir Göktaş bir çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Mahinur Özdemir Göktaş nereli? Mahinur Özdemir Göktaş kaç yaşında? İşte Mahinur Özdemir Göktaş hakkında merak edilenler...

Seçim sonrasında Türkiye'nin yeni bakanları belli oldu.Açıklanan yeni kabineye göre Mahinur Özdemir Göktaş yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı oldu. Bu çerçevede Mahinur Özdemir Göktaş bir çok vatandaş tarafından merak ediliyor. Peki yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir? Mahinur Özdemir Göktaş nereli? Mahinur Özdemir Göktaş kaç yaşında? İşte Mahinur Özdemir Göktaş hakkında merak edilenler...

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ KİMDİR?

Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika'da yaşayan Türk kökenli bir siyasetçidir. 1967 yılında Türkiye'nin Malatya ilinde doğmuştur. Mahinur Özdemir Göktaş, Belçika'da aktif olarak siyaset yapmış ve dikkat çeken bir isim olmuştur.

Mahinur Özdemir Göktaş, 2009 yılında Belçika Federal Parlamentosu'na milletvekili olarak seçilmiştir. Bu seçimle birlikte, Belçika'da parlamentoda görev yapan ilk Türk kökenli kadın milletvekili unvanını kazanmıştır. Göktaş, Hareket Yurttaşları adlı siyasi partinin bir üyesi olarak görev yapmıştır.

Göktaş, Belçika'daki siyasi kariyeri boyunca, özellikle göçmenlerin ve azınlıkların haklarını savunma konusunda aktif olmuştur. Ayrıca, kadın hakları, eşitlik, ayrımcılıkla mücadele gibi konularda da çalışmalar yapmıştır.

Mahinur Özdemir Göktaş, siyasetteki duruşu ve etkisiyle dikkat çeken bir isim olmuştur. Türk kökenli bir kadın olarak, Belçika'da ve uluslararası platformlarda azınlık haklarına ve toplumsal adalet konularına odaklanan çalışmalar yapmıştır. 

YENİ AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI KİM? 2023

2023 seçimlerinden sonra Derya Yanık yerine görevlendirilen yeni Aile ve Sosyal hizmetler bakanı Mahinur Özdemir Göktaş oldu.

Dolarda hafta sonu hareketliliği! İşte güncel döviz kurları Kanzi nedir, ne demek, kelime anlamı ne, kime denir? Malatya'da deprem oldu
Sonraki Haber