Ahmet Akyol kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Nerelerde çalıştı?

Ahmet Akyol kimdir? sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla, Savunma Sanayii Başkanlığına atanan Prof. Dr. Haluk Görgün ASELSAN Genel Müdürlüğü görevine veda edip yerine getirilen isim olması üzerine gündeme geldi. Ahmet Akyol, bu önemli koltuğa atanarak büyük bir heyecan yarattı. İş dünyasında ve savunma sanayiinde deneyimiyle tanınan Ahmet Akyol, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Ahmet Akyol kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Nerelerde çalıştı? İşte ayrıntılar...

Ahmet Akyol, ASELSAN'a atanması nedeniyle birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Ahmet Akyol kimdir? Kaç yaşında? Nereli? Nerelerde çalıştı? İşte detaylar...

AHMET AKYOL KİMDİR?

Ahmet Akyol, Kocaeli doğumludur vr 42 yaşındadır. Eğitim hayatında önemli adımlar atan Akyol, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 2005 yılında mezun oldu. Ayrıca Stanford Üniversitesi'nde İnovasyon Liderlik eğitimi almış ve Cranfield Üniversitesi'nde elektro-optik ve haberleşme konularında eğitimler almıştır. Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimini ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde tamamlamış olan Akyol, şu anda tez çalışmalarına devam etmektedir.

Ahmet Akyol, kariyeri boyunca çeşitli görevlerde bulunmuş ve savunma sanayi alanında büyük deneyim edinmiştir. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, TÜBİTAK, HAVELSAN ve Quantum3D gibi önemli kurumlarda mühendislik, müdürlük, müşavirlik, yönetim kurulu üyeliği ve başkan vekilliği gibi görevleri üstlenmiştir. 2018 yılında Savunma Sanayii Başkanlığı'na atandığı Muhabere Elektronik ve Bilgi Sistemleri (MEBS) Daire Başkanlığı görevini 3 yıl boyunca sürdüren Akyol, 2021-2022 yılları arasında ise Savunma Sanayii Başkanlığı'nda Elektronik Harp ve Radar Sistemleri (EHRS) Daire Başkanı olarak görev yapmıştır.

Savunma Sanayii Başkanlığındaki başarılı performansının ardından, Haziran 2022'de ASELSAN Yönetim Kurulu kararıyla ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı ve Mikroelektronik, Güdüm ve Elektro-Optik (MGEO) Sektör Başkanı olarak atanmıştır. Ayrıca TÜBİTAK-SAGE Yönetim Kurulu üyesi ve Türkiye'yi NATO Bilim ve Teknoloji Organizasyonu (STO) Sensör ve Elektronik Paneli kurul üyesi olarak temsil etmektedir.

Ahmet Akyol'un evlilik durumu hakkında herhangi bir bilgi mevcut değildir ve özel hayatıyla ilgili detaylar kamuoyuna yansımamıştır.

Alex de Souza adım adım Antalyaspor'a geliyor Altınay Savunma Teknolojileri 8 Mayıs'ta talep toplayacak Zamlı sigara fiyatları 2024 Mayıs! Sigaraya ne kadar zam geldi?
Sonraki Haber