Afgan imamın Ayasofya sevinci

Danıştay kararıyla müze statüsü düşürülen ve camiye dönüştürülerek 86 yıl sonra yeniden tamamıyla ibadete açılan Ayasofya, Müslüman dünyasında büyük sevinçle karşılandı.

This browser does not support the video element.

Ayasofya'nın 86 yıl sonra asli hüviyeti camiye dönüştürülmesi Afganistan'da da büyük sevinçle karşılandı.

Herat kentinde imam Seyit Monir Munawer'in Cuma hutbesinde "Kahraman Türk milletini ve İslam dünyasını tebrik ederim" diye başlayıp gözyaşları içinde cemaate Ayasofya'yı anlatması sosyal medyada büyük beğeni topladı.

"YÜCE ALLAH ERDOĞAN'I KORUSUN"

İmam Munawer, Başkan Erdoğan'a dua ederek "Allah'ın sözleri Avrupa'nın kenarında Ayasofya'nın minarelerinden Türkiye'nin göklerinden yankılanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin reisi Tayyip Erdoğan sayesinde, yüce Allah onu korusun, Ayasofya'yı camiye çevirdi. Müslümanlar secdede şunu desinler diye; Allah'ım sen bizim Rabb'imizsin. Ben kahraman Türk milletini ve dünyada bütün Müslümanları tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar HÜRKUŞ ile uçtu! "Rabıtayı bozdular, beni cemaatten kovdular, hakkımı haram ediyorum!" Saadet Partisi'nde yeni dönem! Karamollaoğlu görevinden ayrılıyor Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyoruz! Sezgin Baran Korkmaz'dan X sohbet odasında dikkat çeken açıklamalar "Dünyaya yeniden gelsem İlahiyat okumam"