Afet yönetiminde Türkiye'yi beğenmeyenler bir de Almanya'ya baksın

Önce orman yangınları ardından sel felaketi ile karşı karşıya kalan Türkiye, iki büyük afette de yaraları sarmak için devlet-millet el ele vererek gece gündüz demeden çalıştı. Bütün imkanlar seferber edildi, mağduriyetler ivedilikle giderildi. Ülkesinin hiçbir başarısıyla gurur duyamayanlar için bir de Almanya'da afet yönetimine bakalım.

This browser does not support the video element.

Almanya'da yakın tarihin en büyük sel felaketi yaşandı.

Selin ardından birçok yer tanınmaz hale geldi. İnsanlar canlarını, evlerini, işlerini, arabalarını kaybetti.

Peki Almanya sel felaketinin üzerinden bir ay geçmesine rağmen ne yaptı?

Bölgeden gelen son görüntülerde enkazın bile hala kaldırılamadığı, yıkık dökük evlerin perişan halde bırakıldığı açıkça görülüyor.

İşte o fotoğraflar:

Yıkıntılar arasına sıkışmış araba bile ilk günkü haliyle yerinde duruyor. Enkaza hiçbir şekilde müdahale edilmiyor. Gerekçe ilginç. Sigortası olan evlere bilirkişi raporu verileceği için enkaz olduğu gibi beklemeye devam edecek. 

5 kişinin öldüğü ''makas atma'' faciasında karar belli oldu! İstediği cevabı alamayan İsmail Küçükkaya: Tamam uzatmasın! 120 bin TL'lik telefon için geceden kuyruğa girdiler Genç başkan gece yarısı patlayan boruyu kendisi tamir etti İYİ Partili Çömez'in buğday mezarlığı algısı elinde patladı! Fındık işçilerini taşıyan minibüs uçuruma yuvarlandı