AFAD’dan 37 ilde etkili olacak soğuk ve yağışlı havaya ilişkin uyarılar!

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD), 37 ilde soğuk ve yağışlı havanın etkili olacağını belirterek olumsuz hava koşullarına ilişkin vatandaşların alabileceği önlemleri açıkladı.

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre bugünden itibaren sıcaklıklar giderek düşecek, yağmur ve kar yağışları ise artacak. Bu nedenle başta İstanbul olmak üzere, 37 ilde AFAD koordinasyonunda hazırlık yapıldı. İl AFAD Merkezleri teyakkuz durumuna geçirilirken 37 ilde valilikler, belediyeler, il özel idareleri, karayolları, emniyet, jandarma, 112, UMKE, Türk Kızılay ve STK’lar ile birlikte tedbirler alındı. Balkanlar ve Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisi, ülke genelinde 7 Mart’tan beri hissedilmeye başlandı. Olası risklerin azaltılması amacıyla, AFAD koordinasyonunda ilgili kurumlar, kuruluşlar ve STK’lar hazırlıklarını tamamladı. Çalışmalar, Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde, 2021’de yayımlanan Kış Tedbirleri Genelgesi’ne göre yürütülüyor. Türkiye Afet Müdahale Planı çerçevesinde; Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Türk Kızılayı temsilcileri, bugün 21.00 itibarıyla, Başkanlık AFAD Merkezinde 7/24 esasına göre görev yapmak üzere davet edildi. Sıcaklıkların hafta boyunca azalarak kuzey, iç ve batı bölgelerde, hafta sonunda ise yurt genelinde mevsim normallerinin 6 ilâ 10 derece altına düşeceği tahmin ediliyor. 9 Mart’tan itibaren Doğu Anadolu ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde, Konya ve Isparta’da, 10 Mart’tan itibaren İstanbul, Marmara ve İç Anadolu’nun doğusunda kar yağışlarının etkili olması bekleniyor. Yağışların, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güney kesimlerinde yağmur ve sağanak, diğer yerlerde ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Doğu Anadolu’nun doğusu, Kıyı Ege ve Marmara bölgesinde kuvvetli rüzgâr ve denizlerimizde fırtına beklenirken Ege ve Akdeniz’de zirai don tehlikesi bulunuyor. Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’de ayrıca çığ tehlikesi bulunuyor” denildi.

Meteorolojiden 15 il için kuvvetli yağış uyarısı! Survivor All Star'da Yunus Emre için bir uyarı daha... Galatasaray'da Erden Timur gerçeği ortaya çıktı! Karar belli oldu... Migros'tan alışveriş sepetlerini indirime boğacak yeni kampanya! Aston Villa evinde çöktü! Eski Hataysporlu'dan İngiltere'de hat-trick! Dilan Polat cezaevinde intihar etmeye kalktı!