Adliye kantinindeki fiyatlara boykot çağrısı

İstanbul'da çeşitli adliye kantinlerinde fiyatların kıdemlere göre farklılık göstermesi büyük tepki topladı. Bazı hukuk dernekleri boykot çağrısı yaptı.

İstanbul’daki adliye kantinlerinde vatandaşlar ve avukatlar için uygulanan fiyatların diğer yargı mensuplarından daha yüksek olması boykot ediliyor.

İstanbul Barosu ile Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgürlükçü Avukatlar Derneği (ÖHD) durum düzelene dek boykot çağrısı yaptı.

İstanbul Barosu’nun üye avukatlara attığı mesaj şöyle:

“Avukatlar için adliyelerde yiyecek-içecek fiyatlarının hakim, savcı, adliye personeli için uygulanan fiyatlardan ciddi oranda farklılık göstermesi nedeniyle fiyat eşitliği sağlanıncaya kadar bu eşitsizliği protesto ediyor, 3 Şubat 2020 tarihinden başlayarak meslektaşlarımızı boykota davet ediyoruz.”

SANDVİÇ 10, KAHVE 7 LİRA

Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi'nin vatandaşlar ve avukatların kullandığı kantinindeki ve yemekhanesindeki bazı fiyatlar şöyle:

Karton bardakta çay: 4 TL

Karton bardakta hazır kahve: 7 TL

Poğaça: 3 TL

Çorba: 9 TL

Sandviç: 10 TL

Tabldot yemek: 20 TL

 

Akşam gazetesinde yayınlanan habere göre, İstanbul Adliyesi'nde çay ocağı işletmesini yıllık 10 milyon 643 bin TL ihale bedeli ödeyerek alan Adil Demirhan çay ocaklarını kapatmıştı.

Demirhan, “Kazanamıyorum” diyerek 4 Ocak 2012’de adliyede 4 saatlik bir eylem yapmış ardından çay ocaklarını kapatmıştı.

5 Mayıs 2024 Pazar TJK at yarışı sonuçları açıklandı! 6 Mayıs 2024 Pazartesi TJK at yarışı programı açıklandı! Yeşilçamın sevilen ismi Serpil Çakmaklı'dan büyük itiraf!
Sonraki Haber