Adalet Bakanlığı'ndan genelge: Hasta, yaşlı ve sakat hükümlülerin cezaları hafifletilecek!

Adalet Bakanlığı hasta, yaşlı ve sakat hükümlüler için bir genelge yayımladı. Genelgeye göre tespit edilen bu kişilerin cezaları hafifletilecek veya kaldırılacak.

Son dakika haberi:  Adalet Bakanlığı sürekli hastalık, sakatlık, kocama sebebiyle hükümlülerin cezalarının hafifletilmesi ve kaldırılması başlıklı genelge yayımladı.

GENELGE YAYIMLANDI
 

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ imzasıyla “Sürekli Hastalık, Sakatlık ve Kocama Sebebiyle Kişilerin Cezalarının Hafifletilmesi veya Kaldırılması Hakkında İşlemler” başlıklı genelge yayımlandı.

HÜKÜMLÜLERİ TALEBİ OLMADAN BAŞLATILABİLECEK

Anayasa'nın 104. Maddesi kapsamındaki sürekli hastalık, sakatlık ve kocama gibi cezaların hafifletilmesi veya kaldırılmasına ilişkin işlemler, hükümlülerin talebi olmadan resen de başlatılabilecek.

Genelgeye göre Adli Tıp Kurumu sadece sürekli hastalık, sakatlık ve kocama halinin bulunup bulunmadığını tespit etmekle yetinecek.

Borsa günü düşüşle tamamladı! İşte günün en çok işlem gören hisseleri Eda Nur Gezer'in ölümüne ilişkin soruşturmada yeni gelişme! Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci'nin büyük değişimi! O kareleri olay oldu...
Sonraki Haber