Acıbadem Grubu'ndan Kavurmacı açıklaması

Acıbadem Sağlık Grubu, tahliyesi gündem olan Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Acıbadem Sağlık Grubu, tahliyesi gündem olan Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, bazı haberlerde tahliyenin hastanenin hazırladığı bir raporla gerçekleştiği algısı oluşturduğu belirtilerek şu ifadeler kullanıldı;

''4 Mayıs 2017 tarihli medyada yer alan Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliye ekararıyla ilgili bazı haberlerde Acıbadem Hastanesi'nin 18 Nisan 2017 tarihli sağlık raporu verdiği ve mahkemenin tahliye kararını bahsi geçen bu rapora dayanarak aldığına dair bilgiler yer verilmektedir.

Acıbadem Sağlık Grubu isminin bu tarz haberlerde, eksik ve yanlış anlaşılacak biçimde yer alması ve bunların sosyal medyada, kurumu ve hekimimizi hedef alacak şekilde yansımaları sebebiyle bu konuda doğru bilgi verilerek kamuoyunu aydınlatma ihtiyacı duyulmuştur.

İleri sürülen iddiaların aksine;

1-Yanlızca geçmiş sağlık bilgileri iletilmiştir: Haberde rapor olarak ifade edilen belge, kamuoyunda algılandığı gibi kişinin o andaki sağlık durumunu bildiren bir rapor değildir. 2001 yılından bu güne kadar hekimi tarafından takip edilen kişinin, geçmiş sağlık kayıtlarına dayanarak hazırlanan ve yanlızca hastalık bilgilerini içeren tıbbi belge niteliğindeki bir belgedir.

2-Yasal temsilcisinin talebi üzerine düzenlenmiştir: Sadece sağlık hizmeti veren Acıbadem Sağlık Grubu, takip ettiği hastaların tıbbi dosyalarına göre hazırlanan ve yanlızca sağlık bilgisi içeren raporları veya tıbbi dosyalarını, mahkemelerin talep etmesi durumunda mahkemelere, hastanın veya yasal temsilcisinin talep etmesi durumunda ise bu kişilere vermekle yükümlüdür.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.''

Samsun'da makam aracı yayalara çarptı 17 ilde eş zamanlı FETÖ operasyon! 36 kişi yakalandı Kayseri’de ANAMAK 2024 coşkusu
Sonraki Haber