Abdullah Ağar'dan çarpıcı F-16 yorumu!

Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar katıldığı canlı yayın programında F-16'ların Türkiye'ye satılmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye-ABD ilişkilerinde çözüme kavuşmayı bekleyen konuların başında F-16’lar geliyor.  Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar CNN Türk'e ABD'deki ara seçim sonuçlarının Türkiye ile olan ilişkilerini nasıl etkileyeceğini değerlendirdi.

ABD'nin F-16 kararı değişir mi? sorusuna yanıt veren Ağar, “Mevcut olan konjektür şu evrede... F-16'ların Türkiye'ye satılmasıyla ilgili bir yumuşamayı içerisinde barındırıyor. Buna dair hem ABD tarafından hem Türkiye tarafından bir takım olumlu açıklamalar var. Ancak şöyle bir gerçek de var. Özellikle ülkede Türkiye aleyhtarı yükselen dalga bir şekilde etkisini ve hakimiyetini koruyor. Sonuçta ister cumhuriyetçiler deyin ister demokratlar deyin, evet belki Trump'la Türkiye'nin ilişkileri Biden dönemine göre daha iyiydi. Ama Trump'la papaz meselesinde olduğu gibi çok öngörülebilen değildi.” dedi.

TÜRKİYE ABD BAĞI DEVAM EDECEK

ABD’nin atacağı adımlar hakkında açıklamalarda bulunan Ağar “Şimdi meseleyi nereden okumalıyız. Bence, ABD'nin vereceği stratejik bir kararla ilgili aslında yani ABD, F-16'ları satması veya satmaması sadece bir satım meselesi değil. Türkiye ile stratejik bağının, askeri iş birliği bağının devam ettirilmesi... Hatta daha başka ifadeyle; Türkiye-ABD bağının devam etmesiyle ilgili bir mesele. Bunu isteyecek mi, istemeyecek mi? Bence isteyecek. Bence bir şekilde Türkiye'nin gelecekte yapacağı uçak imalatları da dahil olmak üzere oradaki etkisini de sürdürmek isteyecek. Çünkü Türkiye gibi bir ülkeyle ABD'nin ben kopartabileceğini veya kopartmak isteyebileceğini temelde öngörmüyorum.” İfadelerini kullandı.

Acun Ilıcalı son düzlükte yeni kuralları açıkladı! İşte fragman... 20 yerinden bıçakladılar aracıyla ara sokağa bırakıp kaçtılar G.O.R.A. devam filmi ile geliyor...
Sonraki Haber