ABD'de dondurucu kar fırtınası: Ölü sayısı 17'ye yükseldi!

Amerika'da etkisini gösteren dondurucu kar fırtınasında hayatını kaybedenlerin sayısı 17'ye yükseldi.

ABD'de etkili olan kar fırtınası hayatı durma noktasına getirdi. Ülkede, olumsuz hava koşullarının yol açtığı çok sayıda kaza meydana geldi.

Oklahoma, Kentucky, Missouri, Tennessee, Wisconsin, Kansas, Nebraska ve Ohio eyaletlerinde kar fırtınasının neden olduğu kazalarda şu ana kadar en az 17 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS) tarafından yapılan açıklamada, yarın da etkisini göstermesi beklenen kar fırtınası nedeniyle seyahat etmenin aşırı riskli olabileceği belirtildi.

"NESİLDE BİR KEZ GÖRÜLEBİLECEK" ŞİDDETTE BİR SOĞUK

ABD'de, 21 Aralık'ta ulusal ve yerel hava raporlama kurumları, "nesilde bir kez görülebilecek" şiddette soğuk ve karlı hava şartları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Ulusal Hava Durumu Servisi (NOAA), ülkenin bazı bölgelerinde son 40 yıldır yaşanmamış soğuk hava şartlarının yaklaştığını duyurmuştu.

Hava durumu servisi, "Yoğun kar yağışının, seyahatleri çok zor veya imkansız hale getirebileceğine ve hayati tehlike oluşturabileceğine" işaret etmişti.

Ayrıca, soğuk havanın etkisiyle oluşacak fırtınanın, ülkenin Kanada sınırındaki Great Lakes bölgesinde Kategori 3 şiddetinde kasırganın basıncına eşdeğer olacağı bilgisi paylaşılmıştı.

Fırtına nedeniyle New Jersey'nin Manhattan'a bakan kıyı şeridindeki bazı hastane ve iş yerlerinin giriş katları, taşan Hudson Nehri'nin sularıyla kaplanırken sele maruz kalan birçok araç zarar görmüştü.

Queens ve Brooklyn'in kıyı bölgeleri de yükselen okyanus sularından zarar görürken şiddetli rüzgarın getirdiği dalgalar kıyı şeridindeki bazı caddeleri ve yaşam alanlarını kullanılamaz hale getirmişti.

Görür'den o ilçeye kritik uyarı: Etrafınız deprem kaynağıyla dolu! Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! TFF'ye istifa baskısı... İsrail'in sınırdaki hedeflerine 4 saldırı...
Sonraki Haber