ABD, Türk yapımı İHA'ları konuşuyor

ABD'li Bloomberg haber ajansı, Türkiye'nin ürettiği İHA'lar ile terör örgütleri karşısında verilen mücadelenin seyrinin değiştiğini belirtti.

Bloomberg haber ajansı, Türkiye'nin İnsansız Hava Aracı (İHA) kabiliyeti karşısında terör örgütü PKK/PYD- YPG’ye karşı verilen mücadelenin seyrini değiştirdiğini yazdı.

14 Ekim tarihinde PKK/PYD-YPG'li teröristlere ait mühimmat ikmali yapan kamyonetin imha edilmesine ilişkin görüntülerin anlatıldığı haberde, “PKK/PYD-YPG’liler tünelden çıkarken bir Türk keşif İHA’sı onları fark etti. PKK/YPG’liler, Suriye’de bir kamyona mühimmat yüklerken söz konusu İHA, onların koordinatlarını bir F-16’ya gönderdi. F-16 da saniyeler sonra operasyon gerçekleştirdi” denildi.

Bloomberg tarafından servis edilen haberde, “İHA’lar, Ankara’nın ülkenin Güneydoğusunda, Irak’ın kuzeyinde ve Suriye’de PKK’ya karşı onlarca yıldır sürdürdüğü mücadelede olayların seyrini değiştirdi” denildi.

“İHA’ların kullanılması ayrıca hem Türk askerlerinin hayatını kurtarıyor hem de Savunma Bakanlığının tasarruf etmesini sağlıyor” denilen haberde, “ABD askerleri, 9 Ekim’de çekilmeye başladıktan sonra Türk İHA’ları, jetleriyle birlikte, askerlerin önünü açmak için PKK/PYD-YPG’lilerin sığınak ve mevzilerini vurmaya başladı” ifadelerine yer verildi.

BAYRAKTAR AKINCI GÖKLERE ÇIKMAYA HAZIRLANIYOR

Öte yandan BAYKAR tarafından üretilen Türkiye'nin ilk Taarruzi İnsansız Hava Aracı 'Bayraktar Akıncı' da göklere çıkmaya hazırlanıyor.

Baykar Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, önceki gün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bayraktar Akıncı göklere çıkmaya hazırlanıyor" ifadelerini kullanarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı.

ÖZELLİKLERİ NELER?

Teknofest İstanbul'da konuşan Selçuk Bayraktar, Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı'nın özelliklerini şu sözlerle anlatmıştı:

 “Akıncı’da birçok alt sistem var. Çok gelişmiş, milli savunma sanayimizin üreteceği yan sistemler bulunuyor. Bu uçağın bütün bu stratejik görevleri yapabilmesini sağlıyor. Örneğin, milli akıllı mühimmatlar, seyir füzesi, havadan havaya füze, ön tarafına takılacak gelişmiş radar sistemi var. Bu hava hedeflerini tespit edip vurabilme kabiliyetini kazandırıyor.

Bir yandan savaş uçaklarının yükünü azaltırken, bir yandan da savaş uçaklarının yapamadığı görevlerde kullanılacak. Çünkü bu insansız bir hava aracı olduğundan tehlikeli bölgelere çok daha kolay yanaşabiliyor. Uzaktan hava savunma radarlarını tespit edip yüzlerce kilometre öteden onları karartıp seyir füzesiyle vurabilme kabiliyetine sahip olacak. Şu an çıktığında dünyanın bu sınıftaki en modern İHA’sı olacak.

Dünyada bu sınıfta uçak üretebilen birkaç ülke var. Türkiye de bunlardan biri olacak. Türkiye iddiasını insansız hava araçlarında bayağı bir yukarı taşımış olacak. Bayraktar Akıncı Taarruzi İnsansız Hava Aracı’nın (TİHA) ekim ayı içerisinde uçmasını arzu ediyoruz.” 

CHP’li belediye, önceki CHP'li yönetimin borçlarını binaya astı! Survivor All Star'da bu haftanın son dokunulmazlığı kimin olacak? Borsa günü düşüşle tamamladı!
Sonraki Haber