ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.

This browser does not support the video element.

ABD'nin Los Angeles kentindeki California Üniversitesi'nde (UCLA) devam eden kampüs gösterilerinde tansiyon giderek yükseliyor.

İsrail yanlısı maskeli bir grup, kampüsteki çadır alana saldırdı. Grubun ellerindeki havai fişek ve göz yaşartıcı gazla çadırları dağıtmak istemesi üzerine Filistin destekçileri de şemsiye ve kasklarla cevap verdi. Polis, 2 grup arasında yaşanan gerilim üzerine alandaki çadırların kaldırılmasını talep etti.

POLİS KAMPÜSE GİRDİ: PLASTİK MERMİ VE BİBER GAZLI MÜDAHALE

Kampüsteki kalabalığın polise "Yazıklar olsun" sloganları attığını belirten Amerikan medyası, kolluk kuvvetlerinin de UCLA kampüsüne girdiğini bildirdi. Polis güçlerinin kampüste kurulan çadır alanını dağıtmaya hazırlandığı söylentileri yayılırken, Filistin yanlısı öğrenciler sert bir müdahale ile karşılaştı. Eylemcilere plastik mermi ve biber gazı ile karşılık veren ABD polisi, çok sayıda öğrenciyi gözaltına aldı.

"OPERASYON TALEBİ ÜNİVERSİTEDEN GELDİ"

Öte yandan; New York kentindeki Columbia Üniversitesi'nde dün gerçekleşen operasyonun ardından açıklamada bulunan New York Polis Departmanı Komiser Yardımcısı Daughtry operasyon talebinin üniversite tarafından yapıldığını belirtti.

Bazı öğrencilerin şiddet eylemlerinde bulunduğunu söyleyen Daughtry, "Columbia Üniversitesi, rahatsız edici şiddet eylemlerine, gözdağı verme biçimlerine ve mülkün tahrip edilmesine sahne olan kampüslerini geri almak için bizden yardım talep etti. New York Polisi yasadışı kampı ve üniversite binalarının içinde barikat kuran kişileri dağıtıyor" dedi.

Hizbullah, İsrail'in casus balonlarını vurdu! Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı! İran Dini Lideri Hamaney'den skandal sözler! Kassam Tugayları yayınladı! İsrail askerlerinin dibine girdiler! EMNİYET-YARGI MERKEZLİ KUMPASI MİT ÖNLEDİ! Duke Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde protesto! Terk ettiler!