ABD öncülüğündeki koalisyon Kerkük'te tarihi tekkeyi vurdu

Rusya, uluslararası koalisyonun Irak'ta bir cenaze geçidini vurduğunu, bölgede IŞİD'in olmadığını öne sürdü. Irak Türkmen Ajansı ise saldırının Türkmenleri hedef aldığını açıkladı.

Karar'ın haberine göre, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun Irak'ın Kerkük kentinin Dakuk ilçesinde bir cenaze geçidini vurduğu ve bölgede IŞİD'in olmadığını öğrenildi. Irak Türkmen Ajansı ise saldırının Türkmenleri hedef aldığını ve onlarca ölü olduğunu açıkladı. Irak Türkmen Cephesi Eski Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı ise saldırıyı Twitter hesabından doğrulayarak bombaların hedefinin tarihi İlhanlılar Tekkesi olduğunu duyurdu.

RUSYA DA DOĞRULADI

Rusya Savunma Bakanlığı, uluslararası koalisyonun Irak'ta bir cenaze geçidini vurduğunu, bölgede IŞİD'in olmadığını ifade etti. Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, IŞİD'e karşı uluslararası koalisyonun, Irak'ta, Kerkük yakınlarındaki Dakuk kentinde gerçekleşen bir cenaze alayına saldırı düzenlediği duyuruldu.

Yine İzmir yine taksiciye darp! Saldırının silahı: Kaldırım taşı! Slovakya Başbakanı'na suikastte bulunan saldırganın kimliği şoke etti! Slovakya Başbakanı Fico’ya silahlı saldırı!
Sonraki Haber