ABD ile İran arasında sembollerin savaşı!

ABD'nin İran'ın en önemli isimlerinden Kasım Süleymani'yi öldürmesinin ardından başlatılan söylem ve ataklara tam anlamı ile semboller hakim oldu. ABD tarafı 52 rehine olayına atıfla İran'da 52 nokta tespit ettiklerini duyurdu. Bunu 52 F-35 ile de gövde gösterisine dönüştürdü. İran tarafı ise 290 rakamı ile ABD'ye yanıt verdi. Süleymani'nin öldüğü saatte saldırı başlatarak sembol savaşlarında geri kalmayacağını gösterdi. Bu semboller savaşını başlatan asıl olay ise Irak asıllı ABD'linin ölümüydü

İran, ABD’nin Süleymani suikastına Irak’taki iki Amerikan üssüne füze saldırısıyla karşılık verdi. İran dini lideri Hamaney, “Amerikalılara tokat vurduk” dedi. Saldırı sonrası basın açıklaması yapan Trump, hiçbir ABD’linin hayatını kaybetmediğini söyleyerek tansiyonu düşüren mesajlar verdi. ABD ile İran arasındaki yüksek tansiyona iki tarafın da gündeme getirdiği semboller damgasını vurdu. İşte o sembollerden bazıları:

19 Mayıs neden kutlanıyor? 19 Mayıs anlam ve önemi... En güzel 19 Mayıs sözleri! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri En güzel 19 Mayıs resmi ve kurumsal mesajları! 19 Mayıs ile ilgili şiirler! 2,3,4 kıtalık 19 Mayıs şiirleri! 19 Mayıs sözleri! En güzel 19 Mayıs pano yazıları! Bugün kimin maçı var? 18 Mayıs 2024 maç programı!